zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons
Denk mee

Geen vriendinnen

03-12-2019

Nadine mailde ons over een persoonlijk probleem waar ze veel last van heeft en wel wat hulp bij kan gebruiken. Daarom vandaag in onze rubriek 'Meedenkers' de vraag van Nadine. Want onze mooie voorbeelden van Omdenken doen het simpel lijken, maar een probleem omdenken gaat meestal gepaard met veel gedoe, een portie durf en het gewoon heel vaak opnieuw proberen. En soms kan een beetje hulp van anderen ook wel lekker zijn. Denken jullie met haar mee?

Meedenker Geen Vriendinnen Kleiner
Hoe kan ik uit mijn negatieve vicieuze cirkel komen?​

Het probleem van Nadine

Al enige tijd (denk wel jaren) loop ik tegen een groot probleem aan. Ik heb geen vriendinnen. Soms voel ik mij eenzaam. En ik zeg soms, omdat dit in vlagen voorbij komt. Het ene moment loop ik er ontzettend tegen aan en op een ander moment vind ik alles wel prima.

Nu zit ik helaas weer in zo'n dal en dan loop ik tegen van alles en nog wat aan. Alles wat ik zie en denk is negatief. Onlangs wilde ik het liefst de hele dag in bed liggen. Maar ik heb twee kinderen rondlopen die mijn aandacht en liefde nodig hebben. Ik weet eigenlijk dat de grootste boosdoener het vriendinnen-probleem is.

Zelf ben ik geen prater. Ook vind ik het doodeng om ergens naar binnen te gaan waar ik niemand ken. Het gevoel dat je dan door iedereen word aangekeken. Dit probleem heb ik al vaker met mijn man besproken en dan zegt hij: "Ja, dat moet je gewoon doen. Je moet gewoon naar binnen stappen en een gesprek aan gaan." Maar kon ik dat maar, was het maar zo makkelijk.

Wat kan ik hier tegen doen? Wat zou mij kunnen helpen? Hoe kan ik uit mijn negatieve vicieuze cirkel komen?

Denk mee!

Nadine kan jullie hulp goed gebruiken. Heb jij met een soortgelijk probleem te maken gehad? Of heb je ideeën over hoe dit beter aangepakt kan worden of zelfs omgedacht? En als we dit probleem vanuit de Omdenkmatrix benaderen, welk vakje zou je Nadine adviseren? Waarnemen, oplossen, loslaten of omdenken?

We horen het graag in een reactie hieronder of op social media. Als je hieronder geen plek ziet om een bericht achter te laten, kan dat komen omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd. In het zwarte vlak kun je doorklikken om ze toch te accepteren.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Hier vind je nog meer meedenkers om je tanden in te zetten. Zit je zelf met een probleem? Wie weet is het wel geschikt voor de volgende meedenker. Mail ons gerust!

Nelleke Poorthuis
03-12-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Sta nooit toe dat iemand voor jou een prioriteit is, terwijl jij voor diegene slechts een optie bent.