Omdenkworkshop

Interactieve mix over de do’s en don’ts van het omdenken. Dé hit in trainingsland.

2,5 uur
15 tot 1.000 personen
Binnen de context van een probleem, kan een probleem per definitie niet opgelost worden.
Albert Einstein

Problemen

De workshop is het verlengde programma van de Omdenkshow.

Het programma bevat enkele extra interactieve momenten, zodat de deelnemers kunnen reflecteren op de inhoud.

De veranderingen in de wereld gaan zo snel, dat we voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe problemen. Wat is onze valkuil? Dat we deze nieuwe problemen met een oude manier van denken proberen op te lossen. Meestal wordt het er daardoor alleen maar erger op. ‘Opa Piet denken’ of ‘vastdenken’ noemen wij dat; een ‘oplossing’ die van een probleem een ramp maakt.

Omdenken is de tegenhanger van Opa Piet denken. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar te gebruiken. Omdenken beschouwt elk probleem als een lastig obstakel, waar je met geduld en creativiteit, kortom een nieuwe manier van denken, een nieuwe mogelijkheid van kunt maken.

De Omdenkworkshop is als een 2½ uur durende storm.
Een mix van lezing, training en cabaret.
En met prachtige prijzen. Het kan niet op. :)

Zie je hieronder geen video? Klik dan hier om hem op YouTube te bekijken.

De Omdenkworkshop is ook in het Engels te boeken!

Omdenkworkshop

Het programma is geschikt voor elke organisatie die haar medewerkers in contact wil brengen en wil laten oefenen met het concept van het ‘omdenken’.

De workshop leidt tot een houding waarbij de deelnemers na afloop tegenslagen en bedreigingen in principe als een nieuwe mogelijkheid kunnen waarnemen.

De workshop kan ingezet worden als inspirerende start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject of als (feestelijke) afronding. Gezien de lengte is de workshop ook zeer geschikt als op zichzelf staand programma.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

“Feest van herkenning ”

Met de afdeling RV&S van het UMC Utrecht de Ja-Maar Omdenkworkshop gevolgd. Dit leidde tot veel hilariteit, met name toen aan het einde van de workshop gevraagd werd wat de sneuste Ja-Maars van ons bedrijf zijn. Een groot feest der herkenning. We zijn ons bewuster geworden van het feit dat we allemaal erg geneigd zijn om de problemen te zien en hebben aan de hand van sketches en zelf oefenen met omdenken geleerd dat er ook andere manieren zijn om hiernaar te kijken. Omdat we met de hele afdeling deze workshop gevolgd hebben, wordt men er sindsdien de hele dag door fijntjes aan herinnerd (bijvoorbeeld door het fluitje dat een van mijn collega's heeft gewonnen) dat er ge-Ja-maard wordt en word je dus gedwongen om het omdenken in je eigen dagelijkse werk toe te passen. Wij hebben genoten, een aanrader voor ieder bedrijf.

UMC Utrecht

Dit vind je misschien ook interessant