Omdenkshow over communicatie

Theatraal programma over omdenken in communicatie. Lastige klant? Moeilijke collega? Hoera!

75 minuten
15 tot 2.500 personen
We zien de dingen niet zoals ze zijn, maar zoals wij zijn.
Kurt Kofka

Lastig gedrag

Hoe ga je om met een lastige medewerker? Wat te doen met een boze klant, of betweterige collega? Gaat dat gedoe met klagende medewerkers, lamlendige leerlingen of afstandelijke collega’s dan nooit over? Over deze vragen gaat de Omdenkshow over communicatie.

Het programma laat op humoristische wijze zien dat je lastige mensen radicaal anders kunt benaderen. Stop ze te veranderen! Het zal je niet lukken. Ze zijn wie ze zijn. Doe er je juist je voordeel mee. Als je ze anders benadert zijn ze juist je goudmijn.

Iemand heeft een leuk idee en het eerste wat je hoort zijn ja-maars. ‘Ja, maar dat hebben we vroeger al eens geprobeerd’. ‘Ja, maar wat kost dat?’ ‘Ja, maar wat als het mislukt?’ Als mensen ‘in de weerstand zitten’, kun je proberen ze te veranderen door aan ze te gaan trekken of duwen, of door ze te overtuigen, maar wat doe je dan in feite? Je benadert ja-maar mensen op een ja-maar-manier. Het is als olie op het vuur gooien. Een vicieuze cirkel. Accepteer wie ze zijn! Benader ze op een ja-en-manier. Hoe? Simpel.

Maak van een cynicus je beste criticus. Van een botte verkoper een verkooptijger. Van een boze klant je meest loyale klant. En van je betweterige stafmedewerker je meest deskundige adviseur. Wie op die manier relaties benadert, ziet andere mensen niet als probleem of obstakel, maar als potentiële goudmijn. Als bron van ongekende mogelijkheden. De Omdenkshow over communicatie gaat in op omdenken in relaties: niet kijken naar wat er niet is en wat er zou moeten zijn, maar kijken naar wat er is en wat je daarmee zou kunnen.

Zie je hieronder geen video? Klik dan hier om hem op YouTube te bekijken.

Omdenkshow over communicatie

Deze Omdenkshow over communicatie is een 75 minuten durend interactief, inspirerend en humoristisch programma, dat op indringende en onontkoombare manier de voordelen laat zien van een ja-en-manier van kijken in zakelijke en persoonlijke relaties. De ultieme mix van theater, cabaret en voordracht. De show is de theatrale versie van het boek van Berthold Gunster ‘Ik ben oké, jij bent een sukkel’.

Het programma is geschikt voor elke organisatie die wil investeren in de manier waarop zijn mensen tegen zichzelf, elkaar, klanten, leveranciers, leerlingen, cliënten, aan (gaan) kijken, en ermee aan de slag willen om genoemde relaties te verbeteren.

Het programma kan ingezet worden als start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject, als teambuildingsevenement, als training in het omgaan met klanten, medewerkers, ouders, patiënten en dergelijke, of als op zichzelf staand programma. De show is daarnaast uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van een symposium of conferentie. Deelnemers zullen na afloop spreken over ‘voor’ en ‘na’ het programma. `Ja-maar` zal nooit meer klinken als vroeger.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via info@omdenken.nl of +31(0)30-2334062.

Dit vind je misschien ook interessant