consument

Training

3 uur | 6 uur
tot 24 deelnemers

In het kort

Problemen ervaren we in de regel als lastige dingen. We willen er vanaf. Een gemiste kans! Je kan ook naar het probleem toe. Een probleem bevat in nogal wat gevallen namelijk de bouwstenen om een nieuwe mogelijkheid te creëren. Precies dat leer je in de ontregelende, praktische en interactieve Training Omdenken.

This training is also available in English. Click here for more info.

Resultaat

Deelnemers leren hun aandacht te verschuiven van het oplossen van problemen, naar het omdenken van problemen. Aan de hand van hun eigen dilemma’s, vragen, irritaties - kortom ‘problemen’ - leren de deelnemers de stappen van het omdenken toe te passen in hun eigen leven. Privé en werk. Zowel met betrekking tot complexe vraagstukken, als lastig huis-tuin-en-keuken gedoe. Dankzij de training worden die problemen interessante dingen, die hen uitdagen hun creativiteit te ontwikkelen.

Wat je leert:

  • Wat omdenken is en hoe je het kunt toepassen
  • Het verschil tussen omdenken en vastdenken
  • Inzicht in de stappen probleem-feit-mogelijkheid
  • Omdenkmatrix: hoe werkt het en hoe gebruik je het?
  • Communicatiestijlen: contrasteren en spiegelen

Inhoud training 6 uur

In deze training gaan we ontrafelen wat een probleem nou eigenlijk voor een ding is en wat dat te maken heeft met onze eigen verwachtingen.

Omdenken - de basis (deel 1)


Aan de hand van de Omdenkmatrix gaan we zien dat je een probleem op vier verschillende manieren kunt verlichten of zelfs laten verdwijnen. Soms is oplossen of loslaten de beste manier, soms kun je er niets mee en blijf je het probleem waarnemen, maar soms kun je het probleem omdenken: zou het probleem niet de bedoeling kunnen zijn?

Omdenken in communicatie (deel 2)


In het tweede deel van de training gaan deelnemers aan de slag met lastig gedrag en de communicatiestijlen van andere mensen: hoe communiceer je met die trage collega of controlerende baas? En hoe kun je ze met de techniek van het omdenken anders benaderen zodat het allemaal veel makkelijker en leuker wordt?

Bij deze training ontvangen alle deelnemers het boek 'Zoals verwacht loopt alles anders'.

Inhoud training 3 uur

Wil je liever een training van 3 uur in plaats van 6 uur? Dat kan. In dat geval kies je tussen Omdenken - de basis of Omdenken in communicatie. Deze trainingen duren 3 uur. Net als de training van 6 uur, waarin beide onderwerpen aan bod komen, zijn ze interactief, direct toepasbaar en sluiten ze aan op onze boeken en shows.

Bij deze training ontvangen alle deelnemers het boek 'Omdenken op het werk' of 'Omdenken in communicatie'.

Werkvormen

Geen beamer, tafels in U-vorm en post-it's: aan de hand van voorbeelden en casuïstiek gaan we echt aan de slag met onze eigen problemen. Zowel individueel als in groepsverband. Er is genoeg tijd voor reflecteren en nadenken.

Niets van dit alles gebeurt op een schoolse of theoretische manier, juist niet! Dat zou toch niets voor ons zijn. We doen dit op een inspirerende, gezellige en uiterst praktische manier. We hebben namelijk onze praktijk altijd bij ons: onszelf met al ons gedoe én onze mogelijkheden. Jezelf tegenkomen, om jezelf kunnen lachen, relativeren, durven ontregelen, humor. Allemaal belangrijke onderdelen van de Training Omdenken.

Dankzij het hoge tempo, de inspirerende werkvormen, de voortdurende interactie en de afwisseling tussen doen en denken, zullen de deelnemers opgeladen huiswaarts gaan. Hoezo zou leren saai moeten zijn?

Voor wie?

De Training Omdenken is bedoeld voor afdelingen, teams, maar ook losse individuen binnen alle soorten organisaties die willen leren omdenken. We stellen geen minimale eisen aan ervaring of opleidingsniveau.

De enige échte eis is dat de deelnemers de bereidheid hebben hun eigen vraagstukken, dilemma’s en problemen in te brengen. Verder is het goed om te realiseren dat een veilige en ongedwongen sfeer belangrijk is. Een door de baas opgelegde training zal dan ook niet of minder goed werken.

De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

Praktische informatie

Tijd: trainingen van 6 uur zijn van 10:00 - 16:00. Trainingen van 3 uur kunnen in overleg op elk tijdstip gepland worden. Trainingen zijn inclusief pauzes.
Locatie: de organisatie is verantwoordelijk voor het regelen van een zaal die voldoet aan de door Omdenken gestelde richtlijnen. Deze ontvang je bij de informatieaanvraag.
Materiaal: deelnemers ontvangen gedurende de training uniek, exclusief voor deze training door Omdenken ontwikkeld materiaal.
Inclusief boek: bij de training van 6 uur ontvangen alle deelnemers het boek 'Zoals verwacht loopt alles anders'. Bij de trainingen van 3 uur ontvangen deelnemers het boek 'Omdenken' of 'Omdenken in communicatie'.