consument

Omdenkshow

40 min | 75 min | 2.5 uur | 6 uur
15 tot 2.000 deelnemers

In het kort

Theatraal programma over de basis van het omdenken. Een show vol humor, inzichten en handvatten om iedereen binnen jouw team of organisatie anders naar problemen te laten kijken. Te boeken voor 40 minuten, 75 minuten, 2,5 uur of een hele dag.

This show is also available in English. Click here for more info.

Waarom Omdenken?

De veranderingen in de wereld gaan zo snel, dat we voortdurend geconfronteerd worden met nieuwe problemen. Wat is onze valkuil? Dat we deze nieuwe problemen met bestaande manieren van denken proberen op te lossen. Meestal wordt het er daardoor alleen maar erger op. ‘Vastdenken’ noemen wij dat; een ‘oplossing’ die van een probleem een ramp maakt.

Paradoxaal genoeg kunnen we heel goed wat er zou moeten zijn, maar heel slecht wat er is, laat staan wat er zou kunnen zijn.

Omdenken is de tegenhanger van vastdenken. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar te gebruiken. Omdenken beschouwt elk probleem als een obstakel waar je met een nieuwe manier van denken een mogelijkheid van kunt maken.

Wat is een Omdenkshow?

De Omdenkshow wordt altijd verzorgd door een trainer en een acteur. Beiden hebben naast een theatrale achtergrond hun sporen (meer dan) verdiend in trainingsland.

De Omdenkshow is een inspirerend en humoristisch programma, dat op indringende en onontkoombare manier het verschil tussen deze manieren van kijken en denken duidelijk maakt. De show laat onweerlegbaar zien wat de voordelen zijn van omdenken: innovatie, creativiteit en inspiratie. Het is de ultieme mix van training, cabaret en lezing met interactieve elementen. Het is na bijna 15 jaar en ruim 500.000 getrainde deelnemers de absolute nummer 1 in trainingsland.

En er zijn prachtige prijzen te winnen. Het kan niet op. Nog nooit was leren zo leuk.

Wat leer je?

  • Wat is het verschil tussen ja-maar-denken en ja-en-denken
  • Het verschil tussen het denken in termen van bedreigingen of kansen
  • Een nieuwe houding waarmee de deelnemers tegenslagen en bedreigingen niet meer als onoplosbare problemen maar als potentiële mogelijkheden leren zien.

Voor wie

Het programma is geschikt voor elke organisatie die wil dat haar mensen op een (meer) pro-actieve manier tegen zichzelf, elkaar en de organisatie aan (gaan) kijken.

Onze programma’s zijn zorgvuldig samengesteld en op zo’n manier ontwikkeld, dat ze voor iedere doelgroep geschikt zijn. Voor theoretisch en praktisch geschoolden, voor de profit en non-profit sector, voor leidinggevenden, managers en mensen 'op de vloer'.

De Omdenkshow kan ingezet worden als start of versneller van een cultuur- of veranderingstraject, als (feestelijke) afronding of als opzichzelfstaand programma. De show is daarnaast uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van een symposium, trainingsdag of conferentie.

Duur van de Omdenkshow

De Omdenkshow heeft 4 lengtes waar je tussen kunt kiezen.

40 minuten
Een flitsende kennismaking met het Omdenken. De verkorte versie. Veel interactie, voorbeelden en casussen op hoog tempo met veel humor. Pas op. Smaakt naar meer. Vaak ingezet als interventie, kick-off of energizer.

75 minuten
Onze meest geboekte show. Een optimale mix tussen lezing en cabaret, uiteraard met een serieuze boodschap. We gaan in op ons (on)vermogen om feiten waar te nemen en dingen te zien zoals ze zouden kunnen zijn. Intelligent én hilarisch. 'Ja-maar' zal nooit meer klinken zoals vroeger.

2,5 uur
Een overrompelende en diepgaande onderdompeling in het Omdenken gedachtegoed. Een hilarische confrontatie met vastgeroeste denkpatronen. Een combinatie van de interactieve elementen uit de 40 minuten show en de theoretische diepgang uit de 75 minuten show. Maar dan nóg uitgebreider. En met pauze, maar in de praktijk heeft niemand daar behoefte aan. Het eindresultaat? Blijdschap, nieuwe inzichten en een geklutst brein.

6 uur
Een inspirerende dagvullende onderdompeling in het Omdenken gedachtegoed. Voor wie durft. Er is geen weg terug.

Dit vind je misschien ook interessant