consument

Lezing 'Lastige kinderen'

60 tot 90 min
in overleg
Wij willen dat kinderen zelfstandig leren denken, totdat ze niet meer doen wat wij willen.

Lastig gedrag omdenken

Kinderen. Wat moeten we met ze?! Ze zijn een bron van irritatie, frustratie en soms wanhoop. Tegelijkertijd zijn ze een onuitputtelijke bron van intens plezier, avontuur en vooral liefde.

Deze lezing is gebaseerd op Berthold Gunsters bestseller Lastige kinderen? Heb jij even geluk. Het boek gaat over het omdenken van ogenschijnlijk lastig gedrag in opvoeding en onderwijs. Speciaal voor o.a. het onderwijs en iedereen die al dan niet beroepsmatig te maken heeft met kinderen, heeft Berthold Gunster op basis van dit boek een lezing samengesteld.

Foto Lastige Kids Thema Opvoeding

Doelgroep en inhoud

De lezing is geschikt voor leerkrachten, docenten en onderwijzend personeel van primair tot universitair onderwijs. Maar daarnaast ook uitermate toepasbaar op iedereen die zich op een andere manier (beroepsmatig) met kinderen bezighoudt: onderwijzers, jeugdleiders, trainers, ouders, verzorgers, logopedisten, therapeuten, peuterleiders, docenten, oppassers, badmeesters, hopmannen, kinderartsen, mentoren, gezinsvoogden, akela’s, gidsen, kinderrechters, huisartsen, gastouders, orthopedagogen, voetbaltrainers, kleuterleiders, gezinsbegeleiders, tantes, jeugdzorgmedewerkers en pleegouders.

In zijn verhaal gaat Berthold Gunster in op de vraag hoe je ogenschijnlijk lastig gedrag kunt omdenken tot constructief gedrag; constructief voor zowel de volwassene als het kind zelf.

Deze lezing over omdenken in opvoeding en onderwijs is geschikt voor elke organisatie die wil dat haar mensen op een andere manier tegen zichzelf, elkaar, de organisatie en vooral lastig gedrag van kinderen aan gaan kijken.

Effect van de lezing

Wat zijn de effecten van de lezing voor jouw organisatie?

  • Er ontstaat collectief meer ruimte en begrip voor lastig gedrag

  • Sluimerende talenten zullen sneller opgemerkt worden

  • Er ontstaat een positieve en constructieve atmosfeer rond ‘probleemgedrag’

  • Er ontstaat ruimte om op een fundamenteel andere manier naar leren te kijken

  • Volwassenen en kinderen zullen elkaar niet langer als potentiële vijand of opponent ervaren maar als bondgenoot

Deze lezing is, zoals alle programma’s van Omdenken, uiterst inspirerend, ontroerend en ontregelend. Nog nooit was leren zo aangenaam… En er wordt gegarandeerd ook veel gelachen.

Duur lezing

De lezing kan ingezet worden als op zichzelf staande bijeenkomst, maar is daarnaast ook uitermate geschikt als start, onderbreking of slot van bijvoorbeeld een teamdag, symposium of conferentie.

De lezing duurt 60, 75 of 90 minuten. We overleggen graag met je zodat de lezing helemaal past bij jouw wensen. Bel of mail ons even en we denken met je mee.