Eendaagse training Omdenken in het onderwijs

Werken in het onderwijs is natuurlijk prachtig, maar het gaat ook gepaard met de nodige problemen: volle agenda’s, voortdurend wijzigende regelgeving, lastige kinderen, om over collega’s en ouders nog maar te zwijgen… Problemen ervaren we in de regel als lastige dingen. We willen er vanaf. Dat is logisch, maar het is ook een gemiste kans. Je kunt namelijk ook gebruik maken van het probleem. Er een mogelijkheid van maken. Precies dat leer je in de ontregelende Training Omdenken; en dat dan toegespitst op het onderwijs.

Op dit moment staan er geen nieuwe trainingen gepland.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor iedereen uit het onderwijs die wil leren omdenken en daarbij bereid is zijn of haar eigen ervaringen mee te brengen, verrast te worden, op het verkeerde been gezet te worden, uit z’n comfortzone gehaald te worden en plezier te hebben. De enige échte eis is dat je eigen onderwijsgerelateerde vraagstukken, dilemma’s en problemen inbrengt. We willen het immers niet alleen over omdenken hebben, we willen het ook vooral doen.

Er zijn open trainingen, waar je je individueel voor kunt inschrijven, gericht op het onderwijs. Daarnaast kan de Training Omdenken in het onderwijs kan ook als incompany programma voor jouw onderwijsorganisatie verzorgd worden, voor bijvoorbeeld studiedagen, inspiratiedagen en teamuitjes. Als je hier klikt vind je meer informatie. Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen, we denken graag met je mee.

Je leert je aandacht te verschuiven van oplossen naar omdenken.

Wat leer je in de training?

Deze training bestaat uit twee hoofdonderdelen. Het eerste deel van de dag gaat over omdenken als creatief instrument. Wat is de creatieve potentie van een probleem? Hoe kan je die potentie gebruiken? Het tweede deel van de dag gaat over de vraag hoe je omdenken kunt toepassen op het gebied van communicatie: hoe zou je op een andere, maar creatieve manier om kunnen gaan met leerlingen, ouders en collega’s. Je leert gedurende de dag je aandacht te verschuiven van het oplossen van problemen, naar het omdenken van problemen. Oplossingsgericht denken klinkt al leuk, maar zoals je in de training zult merken is omdenken een totaal andere tak van sport. Aan de hand van eigen onderwijsgerelateerde dilemma’s, vragen, irritaties, kortom ‘problemen’, leer je de stappen van het omdenken concreet toe te passen. Dankzij de training worden die problemen interessante dingen, die je uitdagen jouw creativiteit verder te ontwikkelen.

Resultaat

Aan het eind van deze training begrijp je wat omdenken is en hoe je het kunt toepassen. Wat je wel en ook vooral wat je niet kunt omdenken. Je kent de Omdenkmatrix (die zit waarschijnlijk de komende jaren in je portemonnee om er nog eens bij te pakken als - zoals verwacht - alles weer eens anders loopt). Je begrijpt het verschil tussen omdenken en vastdenken, weet wat contrasteren doet en spiegelen je brengt en je hebt inzicht in de stappen probleem-feit-mogelijkheid.

Let op: het resultaat zal niet zijn dat je aan het eind van de training al jouw problemen omgedacht hebt. Wel ben je vanaf nu in het bezit van nieuw gereedschap om problemen mee te lijf te gaan.

Hoezo zou leren saai moeten zijn?

Werkvormen en trainers

Ben je moe, uitgeput en sufgepraat aan het eind van de training? Nee. Integendeel. Dankzij het hoge tempo, de inspirerende werkvormen, de voortdurende interactie en de afwisseling tussen doen en denken, zul je opgeladen huiswaarts gaan.

Zeggen dat we creatief en out-of-the-box zijn is wellicht wat afgezaagd, maar wel waar. Hoezo zou leren saai moeten zijn? De training is energiek, humoristisch en plezierig. Maar echt, we zijn hilarisch én leerzaam. Alles wat je zoekt in een unieke en leuke training om te kunnen omgaan met problemen vind je bij ons. Geen beamer, tafels in U-vorm en post-it's: aan de hand van voorbeelden en casuïstiek gaan we echt aan de slag met onze eigen problemen. Zowel individueel als in groepsverband. Er is genoeg tijd voor reflecteren en nadenken.

De training is, kortom, een inspirerende ervaring en wordt gegeven door onze onnavolgbare trainers Catharina Haverkamp en Rens van de Rijdt.

Praktische zaken

 • Groepsgrootte

  De groep bestaat uit maximaal 24 personen.

 • Tijden

  De trainingen beginnen om 10 uur (inloop vanaf half 10) en zijn om 17 uur afgelopen.

 • Inschrijven

  Je kunt je inschrijven via onderstaande rode knoppen.
  Als je betaling binnen is, is je inschrijving definitief. Je krijgt van ons binnen een paar werkdagen een bevestiging en een factuur.

 • Annulering

  Als je onverwacht verhinderd bent, kun je je altijd kosteloos laten vervangen door iemand anders, mits tijdig aan ons doorgegeven en mits de vervanging geldt voor de gehele training. Annulering is uitsluitend aangetekend mogelijk tot drie weken voor de start van de training. Bij annulering tot 14 dagen voor de start van de training betaal je 50% van de prijs van de training. Bij annulering binnen 14 dagen voor de start van de training, dan blijf je het volledige bedrag verschuldigd. Ook bij tussentijdse beëindiging van de training blijf je het volledige bedrag verschuldigd. Voor de uitgebreide annulerings- en verkoopvoorwaarden kun je ons altijd mailen.

 • Incompany

  De Training Omdenken in het onderwijs kan ook als incompany programma voor jouw school of stichting verzorgd worden, zowel op een externe locatie als op een locatie van de opdrachtgever. In het menu onder 'zakelijk' vind je meer informatie. Neem contact met ons op voor mogelijkheden en prijzen, we denken graag met je mee.

 • Meer weten?

  Je kunt altijd bellen of mailen met ons kantoor. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:30 tot 17:00 uur via 030-2334062. Een e-mail kun je sturen naar info@omdenken.nl.

Prijs

De training kost € 295,- (excl. 21% btw). Dit is inclusief een koffie/thee en lunch arrangement.
Deelnemers ontvangen gedurende de training uniek, exclusief voor deze training door Omdenken ontwikkeld materiaal.

Inschrijven & data training

Hieronder vind je de data en de locatie van de Training Omdenken in het onderwijs. Na inschrijving ontvang je van ons binnen een paar werkdagen een factuur en de aanvullende informatie over aanvangstijden en locatie. Voor vragen kun je mailen naar info@omdenken.nl.

Op dit moment staan er geen nieuwe trainingen gepland.