Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Nieuw boek: Zoals verwacht loopt alles anders

06-11-2018

Gisteren, dinsdag 6 november 2018, verscheen er weer een nieuw boek over omdenken. Nummer elf alweer. Is er dan echt nog meer over omdenken te zeggen? Jazeker! Want we kregen nog steeds heel vaak de vraag: hoe dan? Wat moet ik nou precies doen, als ik met een probleem geconfronteerd word?

Wat het probleem ook is, je bent er niet het machteloze slachtoffer van.
Berthold Gunster

Nieuwe visie

We hebben in de loop der jaren letterlijk duizenden omdenkverhalen verzameld en gepubliceerd, maar wanneer was een omdenkverhaal nou echt omdenken en wanneer niet? In theorie was duidelijk wat omdenken is, ‘een manier van denken (en doen) waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt’, maar in de praktijk was het soms een stuk ingewikkelder.

Het antwoord op ons dilemma vonden we in het woord probleem. Het woord dat we al duizenden keren hadden gebruikt, zonder onszelf af te vragen wat een probleem eigenlijk precies is; niet op praktisch, maar op fundamenteel, filosofisch niveau. Wat is een probleem in essentie? Het antwoord op die vraag bleek de missing link waar we al die jaren naar op zoek waren en leidde tot een nieuwe visie op omdenken. En die visie delen we dus met jullie in Zoals verwacht loopt alles anders.

Dit aardse bestaan is nog het beste te vergelijken met zandkastelen bouwen bij eb.
Berthold Gunster

Ultieme handleiding

Het is uiteindelijk een heel praktisch boek geworden. Een ultieme handleiding voor het aanpakken van problemen. Het boek leert je wat je kunt doen als je met een probleem wordt geconfronteerd. Hoe je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap laat het zien hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken. Het is daarmee het missende puzzelstukje in al onze boeken over omdenken.

Nieuwsgierig geworden? Het boek ligt vanaf nu in de meeste boekhandels en is natuurlijk in onze webwinkel te bestellen. Klik hier voor een leesfragment. Wil je het stroomschema printen? Dat kan hier.

Nelleke Poorthuis
06-11-2018
Wil jij ook weten hoe je problemen kunt laten verdwijnen? Bestel het boek hier!
naar webwinkel

Nieuwe mogelijkheden ontstaan juist als we bereid zijn om tegen de stroom in te gaan.