zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Zinkgat

01-07-2014

In februari dit jaar zadelde moeder natuur het Corvette Museum in de Amerikaanse staat Kentucky op met een groot probleem. Acht bijzondere museumstukken verdwenen in een gigantisch zinkgat. Nu, ruim vier maanden later, blijkt dat gat één van de grootste attracties van het museum.

zinkgatHet gebeurt in Kentucky wel vaker. Doordat de ondergrond van kalksteen door water weggespoeld wordt, verdwijnen er soms hele huizen in zinkgaten. Dit overkwam het Corvette Museum op 12 februari 2014 ook. Op videobeelden is te zien hoe binnen een paar minuten een gat van 12 bij 10 meter ontstond en de unieke Corvettes daar in verdwenen.

Via hun website riep het museum onmiddellijk op om te doneren. Want dit moest natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd worden. Maar daar zijn ze inmiddels op terug gekomen. De bezoekers vinden het zinkgat namelijk ontzettend interessant. Sterker nog, sommigen kwamen speciaal voor het gat naar het museum! Sinds februari zijn hun bezoekersaantallen met 60% gestegen. Ze verkopen nu zelfs t-shirts en kaarten met het zinkgat er op.

Bron: NOS.nl

Bedankt voor de tip Sander van Baalen, Kim Leschonski, Brenda Wubbema & Martijn Oostra.

01-07-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden