Boek ons

Wildplassers

07-12-2017 1 minuut leestijd

Het is gewoon ontzettend smerig. Iedere ochtend de deur uitlopen en dan als eerste geconfronteerd worden met de penetrante urinelucht die wildplassers achterlaten in het hoekje naast jouw huis. Het was een probleem waar Astrid van der Werf iedere dag, letterlijk, tegenaan liep.

Geveltuintje

Er zijn natuurlijk allerlei oplossingen te bedenken om van de beschutte muur een minder aantrekkelijke plek voor de wildplassers te maken. Maar Astrid was ook bezig met een project om haar straat in Groningen groener te maken door het aanleggen van geveltuintjes. En ineens had ze het: door het juist aantrekkelijker te maken, kon ze twee vliegen in één klap slaan!

In alle opzichten dus een aanwinst voor de straat!
Astrid

Schijnhulsten

Haar ingeving bleek juist. Er bestaan inderdaad planten die het juist heel goed doen met een dagelijkse portie urine. Dus sinds kort staan er twee schijnhulsten op de wildplasplek.

Astrid vertelt: "Naar verwachting zal de zoete geur die de schijnhulst verspreidt tijdens de bloei ook nog eens zorgen voor minder stankoverlast in de zomer. Ook zijn ze wintergroen, zodat we als bewoners niet meer tegen een vieze muur aan hoeven te kijken. De geveltuin zal er bovendien voor zorgen dat de urine sneller zal wegzakken in de grond. De plek ligt namelijk in de schaduw en droogt langzaam. Dit verergert de stankoverlast. De witte bloempjes tijdens de bloei zullen voeding opleveren voor de bijen. In alle opzichten dus een aanwinst voor de straat!”

Nu maar hopen op genoeg mannen met hoge nood...

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
07-12-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Jouw slechte planning hoeft niet te betekenen dat ík me nu moet gaan haasten.