zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

We hebben een record te pakken!

02-12-2021

We hebben een record te pakken! Ons boek Omdenken, dat in 2010 uitkwam, heeft in totaal 250 weken in de Bestseller 60 gestaan, de lijst die boekenkoepel CPNB elke week publiceert. Het is daarmee de langst genoteerde titel ooit. Inmiddels zijn er zo'n 700.000 exemplaren van het boek verkocht.

Eat that, Kluun!

Het lukte geen enkele andere schrijver om zoveel weken met één boek in de Bestseller 60 te staan. "Er zijn wel meer 'eversellers' waar over een langere periode exemplaren van worden verkocht", legt een woordvoerder van CPNB uit aan Nu.nl. "Maar die halen dan maar zelden over zo'n lange periode de Bestseller 60."

Er kwamen een paar auteurs in de buurt: Komt een vrouw bij de dokter van Kluun stond er 216 weken in, Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van de Zuid-Koreaanse schrijver Haemin Sunim maar liefst 218 weken en De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon haalde 210 weken.

Twee titels

Deze week staan we zelfs met twee titels tegelijk in Bestseller 60. Onze recordhouder Omdenken staat deze week op nummer 56. Want de zojuist verschenen kersverse titel Omdenken op het werk raast daar aan voorbij en komt deze week binnen op nummer 30. In dit boek duikt Berthold Gunster in de wondere wereld van het werk en vraagt zich af hoe we werk zo kunnen structureren zodat het ons niet meer gestrest, ongelukkig of gedemotiveerd maakt, maar gelukkig, creatief of geïnspireerd.

Berthold te gast op Radio 1 & 3FM

Vanochtend was Berthold Gunster te gast op Radio 1 om bij Simone Weimans in de uitzending meer te vertellen over zijn boek en het record. Klik hier om het fragment terug te luisteren. Later op de dag werd hij ook gebeld door Frank van der Lende van 3FM. Dat gesprek is terug hier terug te luisteren en hoor je vanaf 41:21 minuten.

En Sander Donkers schreef er voor de Volkskrant ook nog een heerlijk stukje van 150 woorden over. 😅

Schermafbeelding 2021 12 02 om 10 35 44
Nelleke Poorthuis
02-12-2021
Training Omdenken 8 Header Filter
Zin om ook in de boeken van Omdenken te duiken?
bekijk ze allemaal