Boek ons

Wat wil jij horen?

22-12-2016

Een tijdje geleden deden we al een oproep voor nieuwe problemen voor onze Berthold geeft antwoord filmpjes. Maar we hebben nog een belangrijke vraag aan jou, omdenker out there. We hebben in het nieuwe jaar namelijk wilde plannen wat betreft bewegend beeld. We willen allerlei verschillende soorten filmpjes gaan maken. Maar waarover? Dat kunnen we natuurlijk zelf bedenken, maar wie zegt dat jij daar vervolgens op zit te wachten? Dus de vraag is: wat wil jij horen?

We zijn vooral op zoek naar onderwerpen waarvan jij benieuwd bent naar hoe Berthold daar over denkt. Het hoeven dus geen concrete vragen of echte problemen te zijn, maar het mag een stuk algemener. Denk aan onderwerpen uit de actualiteit zoals de zwartepietendiscussie, maar het kan ook algemener zijn zoals opvoeding of ondernemen.

Over de onderwerpen die jij aandraagt, willen wij vervolgens een filmpje maken waarin Berthold zijn kijk op die zaken met je deelt. U vraagt, wij draaien. Zeg maar. Dus, wat wil jij horen? Laat het weten!

25 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
22-12-2016

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
m
mirjam bosman
27-12-2016
wanneer gaan we eens mee met de huidige tijd en gaan de scholen en ministers inzien dat we mega tekort schieten met onderwijs en het aanbieden aan kinderen die niet zoals de meeste zijn maar iets anders vragen. zowel basisschool als voortgezet.
S
Sofie
27-12-2016
Hoe ga je om met het verschil van mening over asielzoekers/buitenlanders in het algemeen. Ik die open sta voor alle culturen en diegene die ik tegenkom en totaal tegen is (en vaak met PVV) opmerkingen komt. De dicussie kun je volgens mij nooit winnen omdat diegene er vaak niet voor openstaat. Nu vind ik het bijzonder lastig om met deze mensen om te gaan.
M
Marieke Smit
27-12-2016
Meer over hoe je dit toepast in de vele werksituaties....moeilijke collega's, taken of verantwoordelijkheden die je niet omarmt, maar wel goed moet uitvoeren. Meer op werk gericht. op mensen aanhaken die van nature uitgebluster zijn.
R
Rob Römer
23-12-2016
Jouw kijk op de noodzakelijke paradigma change in management :
Is dat analoog aan
F. Laloux :'Reinventing Organisations '

Geweldig goed uitgelegd.
En eigenlijk wisten we dit allemaal al.
Nu nog in praktijk brengen...

https://youtu.be/ZiaUDHg2o5I
?