Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Waaghalzen

07-08-2013

Als het half mei en drie dagen mooi weer is, wordt bij ons op de boerderij in de weilanden het gras gemaaid. ?Met de trekker reed ik door het weiland om het gemaaide gras te schudden. ?

Het eerste rondje zag ik in mijn ooghoeken al twee buurjongetjes bij het weiland lopen.? Even later speelden ze in het hooi en telkens als ik bij hen in de buurt kwam, gingen ze gevaarlijk lang voor de trekker liggen.?

Ik gebaarde dat ze weg moesten gaan, maar dat hielp slechts heel even. Het werd steeds gevaarlijker, want ze vonden het een soort sport: zo lang mogelijk voor de trekker liggen en snel wegspringen als die dichtbij kwam.?

Na drie rondjes stopte ik en wenkte ik ze. De jongste kreeg een kleur en durfde eerst niet te komen.? De oudere buurjongen kwam wel. Ik vroeg of ze mee wilden rijden. Dat bleek dé oplossing. Ze stapten in de trekker, we praatten gezellig en ondertussen kon ik veilig mijn werk doen. ?Toen al het gras in dat weiland was geschud, was het etenstijd en gingen we alle drie tevreden naar huis.

Rianne Meijers
Mei 2012

07-08-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!