zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Vooraan in de klas

26-03-2015
Vooraan In De Klas Kleiner

‘Een leraar vertelde me over een meisje dat zich in de klas zo druk gedroeg, dat ze eigenlijk niet te handhaven was op school. Een labeltje, ADHD misschien, en dan naar het speciaal onderwijs? Het leek nog de enige optie. Totdat hij besloot eens écht in gesprek te gaan met het meisje.

Wat bleek: deze leerlinge zat vanwege de onrust die ze veroorzaakte vooraan in de klas. Dan kon de leraar haar een beetje in de gaten houden en bijsturen. Het meisje vertelde echter dat ze juist erg onrustig werd van het geroezemoes, de geluiden achter haar rug. De leraar liet het meisje vervolgens achterin de klas zitten. Gevolg: driekwart van de problematiek was met een simpele ingreep opgelost.’

Aan het woord is Jaap Bressers, auteur van het boek Waar een wiel is, is een weg over hoe je met kleine dingen het verschil maakt. Het hele interview met Jaap kun je lezen via Blendle. Het is een mooi voorbeeld van stoppen met vastdenken. Stoppen met oplossingen die niet werken en het probleem uiteindelijk alleen maar groter maken.

Bron: TPO Magazine
26-03-2015
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden