zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Voor als je niets te vieren hebt

20-01-2021

Wat 2020 nodig heeft, is een ode, bedacht een Amsterdamse club creatieven. Een ode aan de rampspoed. Die kwam er in de vorm van een nieuw bier met een doodgeslagen schuimkraag.

Niet proosten, maar troosten

Het was een jaar van verlies, teleurstelling en ellende. Daar moet niet op geproost, maar op getroost worden, vonden de makers van het nieuwe Mokumse eindejaarsbier met de naam Volkschampagne. Als de pandemie ons íéts duidelijk maakt, is het wel dat het leven niet maakbaar is, en dat falen erbij hoort. Dat kunnen we maar beter accepteren, en Volkschampagne geeft ons daarbij dat broodnodige zetje. Want, zo zeggen de brouwers: het ‘ondersteunende levenselixer’ kan ons helpen de donkere kanten van het bestaan te omarmen. Met als motto: ‘Mislukkingen en tegenslag kunnen pijn doen – en wij kunnen het aan. Troost!’

Vc 1 Kleiner

Bedroevende oplage

Volkschampagne is kortom een bier voor iedereen die niets te vieren heeft. Een ode aan het voorbije jaar en de romantiek van de tegenspoed. Een tranendal van citrus, treurwilgbast, koriander en klaagzang met een doodgeslagen schuimkraag. In een bedroevende oplage van slechts 2020 blikken van nèt geen halve liter.

Op 31 december van het ellendige 2020 was de rampspoed compleet: het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne verbood de naam Volkschampagne en dreigde met juridische stappen. Om dit wereldkundig te maken organiseerden de makers een persconferentie - Trump indachtig - voor bloembinderij The Four Seasons in Hoofddorp. Het bier werd omgedoopt tot: Volksch.

Bronnen

Tekst: Pam van der Veen
Bron: Volksch.nl

Redactie Omdenken
20-01-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden