Boek ons

Vervelen

02-05-2014

Enige tijd geleden verveelden onze zoontjes van 5 en 2 zich drie slagen in de rondte. Niets was goed genoeg om te doen. Alles was vervelend en stom. Het liep tegen het einde van de middag. Mama was nog aan het werk, dus ik wilde de keuken in om het avondeten klaar te maken. Wanneer twee kleine mannetjes zich vervelen, vermoeid raken, hongerig worden en papa zijn aandacht ook nog op iets anders gaat richten... Iedere ouder weet dat dit de perfecte mix van ingredi├źnten is voor een explosieve cocktail.

vervelenHoe los ik deze situatie nu op, vroeg ik me af. En ineens wist ik het. "Jongens!" riep ik op een enthousiaste toon, "Ik weet nu wat we gaan doen: we gaan allemaal dingen verzinnen die wel zouden kunnen gaan doen maar waar we helemaal geen zin in hebben!" En wat gebeurde er? Terwijl ik aan het koken was, waren we met z'n drie├źn bezig allemaal dingen te verzinnen die aan de voorgestelde criteria voldeden. Het mooiste van alles is dat ze zo enorm hun best deden activiteiten te verzinnen die vervelend zijn, dat ze hun verveling totaal vergaten. Eten koken terwijl de kinderen in de buurt waren, was me nog nooit zo makkelijk af gegaan.

Noot van de redactie:

Terwijl Frank met ons mailt over het plaatsen van dit verhaal, leets hij de e-mail voor aan zijn vrouw. Zijn oudste zoontje roep enthousiast: Oh ja, dat weet ik nog! Dat was superleuk!"

Nelleke Poorthuis
02-05-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden