zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Verliezen is gratis

02-06-2017

FC Den Bosch heeft een teleurstellend voetbalseizoen achter de rug. Met 8 overwinningen en 6 remises eindigde de club op de veertiende plek in de Jupiler League. Niet leuk voor de spelers, maar voor de supporters is het ook geen pretje. Een seizoenkaart is niet echt goedkoop, dan baal je als je club niet het gehoopte resultaat behaalt. Daarom gooit FC Den Bosch het nu over een andere boeg: verliezen wordt gratis.

Juichfoto

Pay-per-point

Het idee is vrij simpel, supporters betalen alléén als de club wint of gelijkspeelt. Voorheen betaalden ze voor de goedkoopste seizoenkaart zo’n 150 euro. Met dit systeem betaal je een instapbedrag van 25 euro en bij elke overwinning komt daar 10 euro bovenop, bij elk gelijkspel 5 euro. Een nederlaag is gratis!

Stel dat de club opeens de ongeslagen kampioen wordt, dan hoeven de supporters niet bang te zijn. Elke pay-per-point kaart heeft een maximumbedrag dat iets hoger ligt dan de originele seizoenkaart. Als ze dat bedrag bereiken dan hebben ze in ieder geval een heel mooi voetbalseizoen gehad!

Ontregelen

Het probleem dat er te weinig overwinningen zijn voor de club, wordt nu gebruikt als mogelijkheid om meer mensen naar de wedstrijden te trekken. Ze veranderen eigenlijk letterlijk de regels van het spel. Want waarom zou je moeten betalen voor een nederlaag?

Met dit idee halen ze een deel van de teleurstelling weg als de club toch verliest, de supporters hebben dan immers geld bespaard. Als ze winnen is het ook feest, want de overwinning is juist waarvoor je naar de wedstrijd komt. Door een kleine verandering in de 'regels' van seizoenkaarten, creëren ze een win-win situatie voor beide partijen!

Bedankt voor de tip Jerry!

Bron: VI
Foto: FC Den Bosch

Guido Hoogeboom
02-06-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden