Boek ons

Van wijnfles tot drinkglas

21-01-2019

Wist je dat bierflesjes maar liefst dertig keer hergebruikt worden? En wijnflessen helemaal niet? Hoe lekker het ook is om ze met een fikse kater kapot te smijten in de glasbak, zonde is het wel. Dat vond de 26-jarige Jermain van der Graaf ook en daarom begon hij zijn eigen duurzame en sociale bedrijf Rebottled.

Het is super tof om te zien. Vooral omdat je zo duurzaamheid, sociaal werk en business combineert.
Jermain

Rebottled

Hij haalt in Utrecht lege wijnflessen op bij kroegen en restaurants en maakt er samen met zijn collega's de mooiste drinkglazen van. Hoe dat in z'n werk gaat, zie je in deze video van NOS op 3. Inmiddels produceert Jermain maar liefst 5.000 glazen per maand, maar dat moeten er dit jaar nog 20.000 worden. Een prachtig initiatief want hij creëert bij Rebottled ook nog eens werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zoals hij aan NOS op 3 vertelt: "Het is super tof om te zien. Vooral omdat je zo duurzaamheid, sociaal werk en business combineert."

Bron: NOS op 3

0 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
21-01-2019

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Ouders die tegen hun kinderen zeggen ‘het is hier toch geen hotel’ onderschatten de ernst van de situatie. Hun gasten betalen namelijk helemaal niets en zijn voorlopig nog niet uitgecheckt.