zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Van kas naar community

14-09-2017

Gerardo van Egmond (46) heeft al twintig jaar een anjerkwekerij. Om door te kunnen gaan met zijn business moet hij zijn kassen vernieuwen, maar dat levert een probleem op. Hij krijgt namelijk geen vergunning voor de nieuwbouw van de kassen. Heel vervelend natuurlijk! Je kunt met je handen in het haar gaan zitten, want ja, hoe moet je nu verder zonder een vergunning? Maar het kan ook anders.

Moestuinfoto
Buiten regende het pijpenstelen, en opeens had ik het: een indoorvolkstuin!
Gerardo van Egmond

Omkeren

In plaats van te kijken naar manieren om zijn kassen te vervangen of de vergunningen toch te krijgen, heeft Gerardo zijn kassen laten staan. Hij keek naar wat er is en wat hij daar mee kan. Van zijn anjerkassen maakte hij zijn eigen indoorvolkstuin; een moestuin maar dan lekker droog en warm binnen in de kassen. Mensen met tuinieren als hobby kunnen zo hun eigen stukje moestuin krijgen.

Het idee werd geboren toen Gerardo hoorde dat de moestuin zo populair geworden was dat er zelfs mensen op wachtlijsten stonden. Inmiddels heeft Gerardo zo’n zestig tuintjes, waarin de mensen dagelijks komen tuinieren. Naast het tuinieren zijn de kassen ook een mooie plek geworden voor de hobbytuinders om een kopje koffie met elkaar te drinken. En nog een bijkomend voordeel van een indoorvolkstuin; doordat je geen last van het weer hebt, kunnen de gewassen het hele jaar door groeien.

Bedankt voor de tip Alex!

Bron: Trouw

Anne Diederik
14-09-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden