Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Valsspelen moet!

08-02-2018

Iedereen heeft het vroeger wel eens gedaan en als het niet vroeger was dan doe je het stiekem nog steeds tijdens spelletjesavonden. Valsspelen. Monopoly heeft besloten om nu eindelijk de valsspelende fans te omarmen. Bij de nieuwe versie van het bordspel hoef je geen smoesjes meer te verzinnen voor jouw stiekeme acties. Valsspelen is juist het belangrijkste onderdeel van het spel!

Bedacht door en voor de fans

De valsspeel-versie kwam niet volledig uit de lucht vallen. Uit een onderzoek van de fabrikant kwam dat bijna de helft van de spelers valsspeelt. En daar speelde de fabrikant op in door deze geniale versie uit te brengen.

Mocht je gesnapt worden dan zitten daar consequenties aan vast.

De spelregels

Voor sommigen zijn de spelregels niet anders dan de ‘normale’ versie, een verschil is dat het bij deze versie toegestaan is en soms zelfs nodig is om vals te spelen. Zo bedient elke deelnemer zijn eigen bank en kun je stiekem een paar extra tientjes naar jouw eigen rekening storten. Met de nadruk op stiekem, want mocht je gesnapt worden dan zitten daar consequenties aan vast.

Bij het spel worden ‘cheat-kaarten’ geleverd die jou een opdracht geven om een valsspeelactie uit te voeren. Wanneer je betrapt wordt, staat er een straf op de achterkant van het kaartje. Voorbeelden van cheat-acties zijn: geld stelen van de bank en een hotel van een straat van iemand anders verwijderen. Een consequentie kan zijn dat je met handboeien om in de gevangenis komt te zitten. Ja, het spel wordt geleverd met echte handboeien die je vastketenen aan het bord. Ben je zo ervaren dat niemand door heeft dat je valsspeelt? Dan word je daar uiteraard voor beloond.

Ontregelen

Je kunt als spellenfabrikant natuurlijk proberen je spel valsspeelproof te maken, maar we waarderen de actie van Monopoly om het valsspelen helemaal te omarmen, de regels van het spel te veranderen en van valsspelen de bedoeling te maken. Sterker nog: hier op het Omdenken kantoor denken we dat we veel beter zullen zijn in de Cheaters Edition dan het gewone spel. Helaas hebben wij het spel nog nergens in de winkels kunnen bekennen.

Bron: Metro en Insider

Elena Laming
08-02-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Verspil je tijd niet met het zoeken naar een hindernis. Misschien is die er niet. (Franz Kafka)