Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

University of Tennessee is pesters te slim af

19-09-2019 2 minuten leestijd

Juf Laura Snyders uit het Amerikaanse Tallahassee viert in haar klas ieder jaar 'kleurendag'. Alle kinderen komen die dag in een zo kleurrijk mogelijke outfit naar school. Een van haar leerlingen had er heel veel zin in, hij was namelijk van plan een t-shirt te dragen van de American footballclub van de University of Tennessee (UT). Er was alleen één probleem: hij had niet zo'n shirt.

Gepest

Laura adviseerde hem dat hij dan maar een "gewoon" oranje shirt moest dragen, aangezien dat de kleur van zijn lievelingsclub is. Maar de jongen ging nog een stap verder: op kleurendag verscheen hij op school in een fel oranje t-shirt met daarop een eigengemaakt logo. Op een wit vel papier had hij zich uitgeleefd en zo een UT t-shirt nagemaakt. Hij was enorm trots, maar helaas waren een paar kinderen uit een andere klas niet zo enthousiast. In de middagpauze meldde hij zich huilend bij zijn juf: een paar meisjes hadden vervelende grappen gemaakt over zijn zelfgemaakte t-shirt. Laura schrijft: "Hij was er helemaal kapot van. Ik weet dat kinderen gemeen kunnen zijn, ik weet dat het niet de beste tekening was, maar dit kind had zijn eigen vaardigheden gebruikt om er iets moois van te maken."

Deze foto maakte Laura Snyders van het zelfgemaakte t-shirt van de jongen.

Deze foto maakte Laura Snyders van het zelfgemaakte t-shirt van de jongen.

De jongen is nu een stuk zelfverzekerder en straalt hij van oor tot oor.
Juf Laura

Actie

Dus besluit Laura om iets te doen om haar leerling te helpen. Ze plaatst een oproep op Facebook in de hoop dat iemand van de University of Tennessee haar aan een officieel t-shirt kan helpen. Maar dat loopt een beetje uit de hand... Randy Boyd, president van de UT, vond het bericht zo ontroerend en de creativiteit van de jongen zo mooi, dat hij een heel pakket aan hebbedingen verzamelt om naar de jongen te sturen. En ze gaan nog een stap verder: uiteindelijk kondigen ze aan dat ze het ontwerp van de jongen over gaan nemen en dat het vanaf nu een officieel University of Tennessee football shirt is. Fans kunnen het shirt online bestellen en een deel van de opbrengst gaat naar de stichting STOMP Out Bullying, één van de meest invloedrijke anti-pest initiatieven in Amerika.

Laura en haar leerling zijn door het dolle heen door deze geweldige actie van UT. Volgens de juf is de jongen nu een stuk zelfverzekerder en straalt hij van oor tot oor.

Het officiële UT shirt gebaseerd op het ontwerp van de jongen.

Het officiële UT shirt gebaseerd op het ontwerp van de jongen.

Bronnen

Bedankt voor alle tips over dit mooie omdenkverhaal. Hij kwam van alle kanten binnen! Kom je zelf ook zo'n mooi verhaal tegen, laat het ons weten via contact@omdenken.nl.

Bron: RTL Nieuws
Bron foto's: Facebook

Dit is nog maar een klein deel van de hebbedingen die ze opgestuurd kregen!

Dit is nog maar een klein deel van de hebbedingen die ze opgestuurd kregen!

Nelleke Poorthuis
19-09-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Je kunt verdriet pas loslaten als je het kunt toelaten.