zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Maak een digitale treurtrip door Nederland

02-04-2020 2 minuten leestijd

Van Den Helder tot Venlo en van Winschoten tot Amsterdam Noord. Hij is in heel Nederland geweest, op zoek naar de de aandoenlijkste treurige plekken. Ik spreek journalist en fotograaf Mark van Wonderen in deze crisis over de telefoon. Zijn gedachtegang is interessant en hij kan er enthousiast over vertellen. ‘Nederland is zo’n aangeharkt land, waarbij elke vierkante meter wel uitgedacht is. Kans op verloedering is er niet, want dan heeft een gemeente wel weer een nieuw bestemmingsplan klaarliggen.’

‘Den Helder, Almelo, maar ook bijvoorbeeld heel Tilburg is om te smullen. En vergeet vooral niet de bazaar van Beverwijk aan te doen’

Fascinatie voor lelijkheid

Maar toch blijken er veel plekken die zich niets van de Hollandse regelzucht aantrekken. Mark is gefascineerd door de mooie lelijkheid van bepaalde plekken in Nederland. Zo gefascineerd, dat hij er een reisgids over uitbrengt. Hierin vind je de meest afgrijselijke plekken die ons land te bieden heeft.

‘Den Helder, Almelo, maar ook bijvoorbeeld heel Tilburg is om te smullen. En vergeet vooral niet de bazaar van Beverwijk aan te doen’, voegt hij er nog aan toe.

Wij zijn fan van z’n boek en motiveren graag onze volgers om eens de spuuglelijkheid van ons gereguleerde landje op te zoeken. Zo weet Mark van een probleem (‘lelijke’ gebieden) een mogelijkheid te creëren (maak een wandeling, zoek het op, omarm het).

Digitale treurtrips

Gezien de corona-epidemie hebben we enkele routes uit verschillende hoeken van het land digitaal vertaald naar Google Maps, zodat je vanuit je luie stoel via Google Streetview kunt genieten van deze parels der lelijkheid.

DELFZIJL:

https://goo.gl/maps/QNVobpi1JYAkG8jy7

DEN HELDER:

https://goo.gl/maps/ZXNTases81LfcYDC7

ALMELO:

https://goo.gl/maps/HXcBEkQZr7nk2q1Z7

ZOETERMEER:

Voor Zoetermeer wordt aangeraden om (wanneer de corona-epidemie weer is gaan dimmen) een rondje om het stadshart te maken met de Randstadrail.

HEERLEN:

https://goo.gl/maps/gFAyacqUcDJcDTUK7


Zit jouw stad hier niet tussen?

Gelukkig zijn er in het boek meer dan 50 steden vastgelegd, waardoor er voor ieder buurtje wel wat wils is. Mocht je nou wel de straat op willen om wat spuuglelijke plekjes en gebouwen op te zoeken? Doe dat dan veilig, houd anderhalve meter afstand en doe het alleen.

Bron: Treurtrips/Mark van Wonderen

Bedankt voor de tip Lars Mosman!


Harrolf Staal
02-04-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden