zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Trendshitting

31-03-2020 2 minuten leestijd

Voor je begint met lezen moet je even weten dat dit allemaal plaats gevonden heeft voordat we te maken kregen met de corona-crisis. Maar het blijft een mooi verhaal over een creatieve ondernemer en juist die hebben we nu hard nodig.

763 3

Van wildkakker tot wildkakjes

In Kortrijk was wat ophef rondom een persoon die al enkele weken zijn behoefte deed in de winkelstraten in Kortrijk. Het hield de gemoederen in het centrum flink bezig.

De lokale chocolatier Beugnies Les Chocolats speelt er op een ludieke manier op in door voortaan Kortrijkse ‘wildkakjes’ te verkopen. “Ach, je moet met sommige problemen ook eens kunnen lachen, toch?”, aldus chocolatier Nicolas Beugnies uit Marke.

Er zit melkchocolade en nootjes in de drolletjes en een zakje wildkakjes met zo’n dertien drolletjes kost een tientje. Onder meer de klanten van café St. Georges op de hoek van de Voorstraat en Sint-Jansstraat in de stad proefden ze al en het bleek een succes.

Internationale erkenning

Enkele weken later ontdekt de wereld het nieuwe Kortrijkse streekproduct. Beugnies Les Chocolats kreeg een bestelling voor een paar kilogram ‘wildkakjes’ binnen van snoepwinkel Lady Chocolate in Los Angeles. “De oprichter van die winkel, Tarcis Verfaillie, woonde vroeger in Kortrijk. Hij bleef ook in L.A. klant”, vertelt Nicolas. Hij is erg benieuwd of de Amerikanen de ‘wild chocolate turds’ ook gaan lusten. Mensen vinden het vooral heel erg leuk en nemen de pralines graag als een extraatje mee om hun gasten op een vernieuwende manier te verrassen. ‘Hey Frank, you piece of shit, I brought you something that just fits you perfectly.’

Met humor van een probleem een mogelijkheid maken en er nog goed mee verkopen ook. De persoon die het drollenfestijn op gang heeft gebracht, is enkele dagen na de lancering van de wildkakjes alsnog opgepakt door de politie.

Bronnen

Foto's: Henk Deleu

HLN

Harrolf Staal
31-03-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden