zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Top 10 quotes en verhalen 2013

18-01-2014

Het jaar 2013 zit er op. Op veler verzoek zijn we alsnog in onze statistieken gedoken om uit te zoeken welke omdenkers in 2013 het meest gedeeld, geliked en geretweet zijn. Want onze jaarlijkse Omdenken Top 10 werd toch door jullie gemist. De afgelopen dagen hebben wij via ons Twitter account en de Omdenken Facebook pagina de meest populaire omdenkquotes en -verhalen uit 2013 met jullie gedeeld. Hieronder vind je ze nog een keer op een rijtje. We wensen jullie allemaal een fantastisch 2014! (Dat mag toch nog wel?)

Omdenkquotes

  1. Jongen (10) over toetsen: volgens mij is de toets vooral voor de juf, zodat ze weet wat ze de volgende keer beter uit moet leggen.
  2. Directeur tegen HR-manager: 'wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg?' HR-manager: 'wat als we het niet doen en ze blijven?'
  3. Eet ook vandaag weer alles wat je wilt, want dik worden doe je niet tussen Kerst en Oud & Nieuw, maar tussen Oud & Nieuw en Kerst. (Dokter Bertho)
  4. Kinderen met ADHD hebben een serieus probleem. Al hun leraren zijn saai.
  5. Wie slim wil lijken, praat. Wie slim wil worden, luistert.
  6. What day is it? asked Winnie the Pooh. Today, answered Piglet. Ah, that's my favourite day, said Pooh.
  7. Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat er om dat je je eigen lijntjes tekent.
  8. Waar niets mag mislukken, kan niets nieuws ontstaan.
  9. Als je loslaat heb je twee handen vrij.
  10. Een leraar staat niet voor de klas; een leraar staat in de klas. (Toshiro Kanamori)

Top 10 2013

Verhalen

1. Babydweil

Twee problemen. Vloeren worden vies en moeten dus zo af en toe gedweild worden. Voor de meeste mensen geen leuk klusje. Probleem twee: overactieve baby`s. Zodra ze eenmaal kunnen kruipen, zijn ze bijna niet meer te stoppen. Maar gecombineerd bieden deze problemen een nieuwe mogelijkheid…

https://omdenken.nl/babydweil

2. Wauw! Wat schoon!

Op het strand van Barcelona houden ze niet van betuttelen en verbieden. Daar bekrachtigen ze wat er wel goed gaat. En zo houden ze het strand schoon.

https://omdenken.nl/wauw-wat-schoon

3. Sms'en in het verkeer? Doen!

Hoe kunnen we mensen ervan overtuigen dat sms’en in het verkeer te gevaarlijk is? Vaak realiseren automobilisten pas dat dit niet verantwoord is, als het een keer mis gaat. De Stichting Responsible Young Drivers in België draaide het om en verplichte jongeren om aan hun rijinstructeur te laten zien dat ze prima konden sms’en en rijden tegelijk. Hun reactie? “Jullie zijn gek, dat is levensgevaarlijk!”

https://omdenken.nl/smsen-in-het-verkeer-doen

4. Woedeaanval

Een commercial uit de oude doos: deze moeder neemt het spiegelen wel heel letterlijk. Met succes.

https://omdenken.nl/woedeaanval

5. Stoere vader

Een vader wordt gevraagd om mee te helpen met een activiteit in de klas van zijn vijfjarige dochter. De juf organiseert een boswandeling. Voorafgaand aan de wandeling wijst ze de vader op één van de leerlingen die hij onder zijn hoede heeft.

https://omdenken.nl/stoere-vader

6. Trek in een snack

Na een paar borrels in de kroeg krijgen de gasten vaak trek in een snack. Een bitterbal bijvoorbeeld. En in de meeste cafés is dat dan ook te krijgen. Zo niet bij muziekcafé de Cactus in Hengelo, Het Kleinste Podium van Twente.

https://omdenken.nl/trek-in-een-snack

7. The Offline Glass

Een bekende situatie: je zit met je vrienden in de kroeg en iedereen kijkt de hele tijd op z’n telefoon. Salve Jorge Bar besloot om te stoppen met het vechten tegen deze (voor hen) ongewenste situatie en bedacht een nieuwe functie voor de mobiele telefoon in een kroeg…

https://omdenken.nl/the-offline-glass

8. Dyslectische spionnen

De Britse inlichtingendienst GCHQ is voor hun strijd tegen cyberaanvallen juist op zoek naar mensen met dyslexie. Op sommige gebieden zijn zij namelijk betere spionnen dan hun collega’s zonder deze aandoening.

https://omdenken.nl/dyslectische-spionnen

9. Incassobureau

Bij een incassobureau denk je al snel aan het innen van geld, agressieve deurwaarders en veel juridisch gedoe om geld te halen bij mensen die hun schulden niet af kunnen betalen. Maar het kan ook anders. Bill Bartmann, directeur van incassobureau CFS2 zag dat agressief belagen van hun debiteuren niet werkte en besloot het over een andere boeg te gooien. En met succes.

https://omdenken.nl/incassobureau

10. Meisje van dove ouders steelt de show

Als je zelf prima kan horen, maar je hebt dove ouders, dan kan je dat zien als een handicap. Zeker als je dan ook nog eens geacht wordt met kerst voor je ouders te zingen. Tenzij, tenzij … je die handicap als een unieke mogelijkheid beschouwt.

https://omdenken.nl/meisje-van-dove-ouders-steelt-de-show

18-01-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden