zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Tamponboek

24-06-2019

In Duitsland wordt er een 'luxebelasting' geheven op tampons. Heel vervelend, want wie kiest er nou voor om ongesteld te zijn? De mensen achter de start-up The Female Company bedachten een slimme list. Boeken worden met een lager tarief belast, dus waarom niet tampons verpakken in een boek?

Tamponboek

Protest

Het boek is bedacht als protest tegen de belasting van 19 procent die Duitsland nog steeds heft op menstruatieartikelen. Even ter vergelijking: op truffels zit een belasting van slechts 7 procent.

De tampontaks is in 1963 vastgesteld. Op dat moment mochten er 499 mannen en slechts 36 vrouwen over stemmen. Oprichter van The Female Company Ann-Sophie Claus vertelt dat een petitie die dezelfde belasting wilde veranderen 175.000 handtekeningen ophaalde, maar nog weinig zoden aan de dijk zette.

Zie je hieronder geen video? Klik dan hier.

Inhoud

Met het Tamponboek gooien ze het dus over een andere boeg. In het boek zitten 15 biologische tampons en 45 verschillende verhalen over menstruatie. Er zijn 100 stuks naar de leden van de Bundestag gestuurd, wat al verschillende uitnodigingen van partijen op heeft geleverd. Wie weet!

Bestseller

Het boek vliegt de winkels uit; de eerste druk was binnen een dag weg en inmiddels zijn er ruim 10.000 exemplaren verkocht. Wat een slimme actie! We hopen binnenkort te kunnen vermelden dat het heeft gewerkt.

Sabine Sterk
24-06-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden