zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Switchen in de lockdown

16-12-2020

Je brengt een nieuw gezelschapsspel uit en hoppa, we tuimelen met z'n allen de tweede lockdown in. Begrijpelijk. Noodzakelijk. Maar dat maakt het voor mensen met weinig huisgenoten wel lastig om 4 spelers te verzamelen om Switch te spelen. Gelukkig hebben we anno 2020 het videobellen volledig omarmd. Dus keken we - zoals het een omdenker betaamt - naar wat er wél kan als je Switch op afstand wilt spelen.

Switchen In De Lockdown

Spelen op afstand

We hebben ons spel grondig onder de loep genomen en zijn tot de conclusie gekomen dat van de 40 minigames die Switch bevat, je 19 stuks prima op afstand via een videoverbinding kunt spelen.

Je moet het spel in bezit hebben

De belangrijkste voorwaarde is dat er wel op iedere locatie een exemplaar van Switch aanwezig moet zijn. Dat is geen doorzichtige verkooptruc, maar we kunnen helaas nog steeds geen spullen zoals de kaarten van het spel heen en weer transporteren via het internet. (Anders had PostNL het nu een stuk rustiger gehad...)

Wees flexibel

Een andere voorwaarde is dat je een beetje creatief en flexibel moet zijn. Er zal in de spelregels bijvoorbeeld vaak gesproken worden over 'met de klok mee'. Dat is online een beetje lastiger, maar daar komen jullie samen vast wel uit.

Achterdehandjes

Tussen de spelkaarten zitten ook kaarten die ‘Achterdehandjes’ heten. Die zijn (dus) om achter de hand te houden door de speler die de kaart trekt. Als je op afstand speelt, werkt dat niet zo lekker. Je kunt ervoor kiezen om ze helemaal weg te laten. Maar je zou bijvoorbeeld ook op iedere locatie aan het begin de Achterdehandjes kunnen schudden en iedereen er gedekt 1 of 2 geven. Iedere speler kan zijn Achterdehandje dan eenmaal op een zelfgekozen moment tijdens het spel inzetten.

Kies iedere beurt de Switcher

En tot slot: iedere beurt is 1 persoon de Switcher. Dat is normaal gesproken de persoon die een spelkaart van de stapel trekt. Maar als je online speelt, is het handiger als op 1 locatie een stapeltje gemaakt is met de 19 spelkaarten die je online wél kunt spelen. Maar zorg er vervolgens wel voor dat je de rol van Switcher iedere beurt doorgeeft aan een ander.

Welke spellen kunnen wel?

Volgens ons kun je de onderstaande spellen prima via videobellen spelen. Dus haal deze spelkaarten eruit en bewaar de rest voor een moment waarop alle spelers fysiek aanwezig zijn. De nummers van de spelkaarten vind je heel klein rechts onderaan op iedere kaart. Wees flexibel, beweeg mee, kijk wat er kan en je komt een heel eind. En zoals ook in de handleiding staat:

Natuurlijk komt het weleens voor dat er iets gebeurt in een spel waarvoor geen regels op de kaart staan. Dat kan ook niet, want daarvoor is de kaart veel te klein. In dat geval: bedenk even zelf welke regels jullie willen hanteren. Dat kunnen jullie. Voel jullie vrij om ook ónze regels te veranderen als jullie het daar samen over eens zijn. Het gaat tenslotte om het spel, niet om de regels.

Selecteer deze spelkaarten voor een potje Switchen op afstand:

1. Torens

3. Geen ja, geen nee

6. Advocaat van de hemel

7. Goeroes

8. When life gives you lemons

9. House of cards

10. Dit is het nieuws

12. Mimers

15. Seintjes

17. Terugspoelen

19. Ik heb de ster

20. Tafereeltjes

25. Y-factor

29. Leugendetector

30. Niet lachen

31. Great minds

36. Ik ben boom

37. 20 seconden

40. Het mysterie

Download nu de gratis corona-uitbreiding

Maar toen dachten we: je kunt het videobellen ook juist gebruiken! Maak van je probleem de bedoeling.

Daarom komen we nu al met de eerste uitbreidingsset voor Switch!

10 extra spelkaarten met spellen die je juist alleen kan spelen als je aan het videobellen bent. Ze zijn niet alleen energiek, creatief en hilarisch... ze zijn ook nog eens gratis! Download ze nu door hier te klikken.

Veel speelpleizer!

Nelleke Poorthuis
16-12-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Wil je Switch bestellen?

dat kan hier