Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Bouwput wordt stadsstrand

06-05-2022 1 min leestijd

De Willem II-straat in Tilburg moet flink op de schop. Al maandenlang is de straat, die dwars door het centrum van Tilburg loopt, één grote bouwput. Een nachtmerrie voor alle ondernemers aan die straat. Het geeft sommige zaken zelfs een grotere knauw in de omzet dan de lockdowns, die nog maar net achter de rug zijn.

Lege zaken

En natuurlijk weten de ondernemers wel dat ze aan het eind van de rit aan een mooie, groene, opgeknapte straat zitten, maar voor sommigen is het oprecht de vraag of ze die eindstreep nog zullen meemaken. Winkeliers hadden nog nooit zo'n lage omzet gehad in de decembermaand en horecaondernemers zaten met legere zaken dan ooit. Ze waren simpelweg niet meer bereikbaar.

Bouwput of stadsstrand?

De eigenaar van broodjeszaak Kras2 zat in dezelfde put. Toch bracht de enorme zandbak voor zijn deur hem op een idee: het was de ideale plek voor een stadsstrand geworden. Hij vroeg de bouwvakkers of hij wat hekken mocht verschuiven en zette de zandvlakte vervolgens vol met vrolijk gekleurde tafeltjes en stoeltjes.

Nog meer winst

Zijn zelf gecreëerde stadsstrand zag er niet alleen gezellig uit, het was ook nog eens een veel ruimer terras dan hij voor de bouwwerkzaamheden had. Voorheen stonden er een paar tafeltjes op de stoep voor de deur, maar op zijn nieuwe terras kon hij er drie keer zoveel kwijt!

Foto's zijn gemaakt door Jules van Iperen

Diede Wieman
06-05-2022
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden