zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Slimme snelheidsmeter

23-04-2021 2 min leestijd

Bij de Juliana van Stolbergschool in Waalwijk rijden auto's vaak veel te hard, en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. Daarom bedacht de gemeente een veiligere oplossing waar de school ook nog eens wat geld mee kan verdienen.

Langzaamrijders spekken de kas

Bij de school staat sinds begin april een snelheidsmeter met een spaarpot. Voor elke auto die langzamer dan 30 kilometer per uur langs de meter rijdt, verdient de school zo'n 20 cent. Na een week was er al ruim 150 euro verdiend!

"Nu gaan ze ook wel rustiger rijden en ze stoppen ook vaker als je over wil steken."
Louana (leerling)

Kinderen ontdekken hack

De kinderen van de school hebben zelf ook wat slims ontdekt om meer geld op te halen. "Als je boven de 15 kilometer rent, dan komt er ook geld bij", zegt Ayaz. De kinderen sprinten nu dus regelmatig op hun hardst langs de meter. Zo levert hij ook nog gezondheidsvoordelen op!

In totaal kan de school maximaal 1500 euro krijgen van de gemeente. Het geld wordt besteed aan nog meer verkeersveiligheid.

Meer slimme meters

Het is trouwens niet de eerste keer dat zo'n snelheidsmeter als spaarpot wordt ingezet. Een slimme buurt in Rotterdam had er in 2014 ook al eentje staan. En wat ons betreft mogen er nog veel meer van dit soort meters komen. Klop dus eens aan bij je gemeente, wie weet!


Bron: NOS Jeugdjournaal

Bedankt aan meerdere volgers voor de tip!

Diede Wieman
23-04-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden