zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Slechtste skiër ter wereld

07-03-2017
Adrian  Solano

In Venezuela is er het hele jaar geen sneeuwvlok te bekennen. Het is ons dan ook een raadsel hoe de Venezolaan Adrian Solano tot het idee kwam om langlaufer te worden. Één ding staat als een paal boven water: aan doorzettingsvermogen ontbreekt het Adrian zeker niet.

Op rolletjes

Solano had als 22-jarige de droom om mee te doen met het Noordse Skikampioenschap in Finland. Hij besloot zich in te schrijven en begon in Maracay, recht onder de felle zon, aan zijn training. Omdat er in zijn woonplaats geen sneeuw valt bedacht hij om wieltjes onder zijn schoenen te bevestigen. Solano trainde op heuvels met geasfalteerde wegen en dat leek allemaal op rolletjes te lopen.

Teruggestuurd

Zijn vrienden en familie hielpen hem met sparen voor een ticket naar Finland, zodat hij op echte sneeuw kon trainen. Maar omdat Venezuela in een economische crisis verkeerd, werd hij halverwege zijn reis teruggestuurd. De douane van Parijs kon niet geloven dat Solano (met 28 euro op zak) een professionele skiër was.

Net op tijd

Supporters die het verhaal van Solano volgden begonnen een inzameling en haalden 4.000 euro op voor een nieuw ticket. Daarmee lukte het hem om nog net op tijd voor de wedstrijd aan de finishlijn te staan, alleen was er voor hem geen tijd meer om te oefenen

Klaar voor de start

Bij de start van de wedstrijd wist Solano niet wat hem overkwam. Hij had nog nooit in zijn leven sneeuw gezien en struikelde meerde malen over zijn eigen skis. Maar dit is waar Solano respect verdient, hij zette door: Ik viel maar ik gaf niet op. Dat doet niet iedereen. En ik viel wel meer dan dertig keer.

Niet gewonnen

Solano startte aan de kwalificatieronde van 10 kilometer maar het lukte hem helaas niet om te finishen. Hij legde de eerste 3.5 kilometer af in 37 minuten en 39 seconden. Dat was ongeveer dezelfde tijd die de andere deelnemers nodig hadden om de hele race te volbrengen.

Ondanks alles is het Solano met vallen en opstaan gelukt om zijn droom waar te maken, en dat leverde hilarische beelden op! Bekijk ze hier.


Bedankt voor de tip, Gerda!

Bron: AD
Guido Hoogeboom
07-03-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden