zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Reverse Delivery

29-06-2017 3 minuten leestijd

Elke dag bestellen er duizenden mensen eten in São Paulo. De bezorgers vertrekken met een volle tas, maar ze komen terug met lege handen. Zonde van de ruimte, vond de lokale voedselbank Banco de Alimentos. Dus kwamen ze met een slim plan!

Reverse delivery

Banco de Alimentos ontwikkelde het “Reverse Delivery” systeem. Het idee is dat er niet alleen eten wordt bezorgd, maar óók wordt opgehaald. Op die manier hoeven de bezorgers niet met lege handen terug te keren en worden er donaties opgehaald om armoede tegen te gaan. Ze nodigden een van São Paulo’s meest traditionele pizzabakkers uit om mee te werken aan het project.

Wanneer mensen een bestelling plaatsen bij het restaurant, legt een medewerker het concept uit. Als de klant iets heeft om te doneren dan kan hij of zij dit simpelweg aan de bezorger meegeven als hij de bestelling komt brengen. 

Rev1

Donaties

Het idee leverde alleen al in de eerste weken honderden donaties op. De donaties worden opgehaald door de voedselbank en bezorgd bij mensen die wel wat extra’s kunnen gebruiken. Het is een ideale oplossing, terwijl je tegelijkertijd slim gebruik maakt van de lege ruimte die thuisbezorgers op hun terugreis hebben!

Voor alle restaurants met een bezorgdienst wordt nu de oproep gedaan om partner te worden, zodat Banco de Alimentos nog meer donaties kan werven. Op die manier wordt eten bestellen nét zo gemakkelijk als eten doneren.

Bedankt voor de tip Rudi!

Bron: Banco de Alimentos
Foto: Banco de Alimentos

Guido Hoogeboom
29-06-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden