Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Het restaurant van de foute bestellingen

20-06-2017 2 minuten leestijd

Lekker, uit eten! Je bestudeert rustig de hele menukaart en doet je best om een goede keuze te maken. De bediening neemt je bestelling op en... brengt je het verkeerde gerecht! Vervelend, toch? Wel als je verwacht dat de bediening je bestelling kan onthouden. Wat als we die verwachting loslaten en ons laten verrassen door de bediening? 'Het Restaurant van de Foute Bestellingen' in Tokio hanteert precies dit concept. 

Bron foto: Yahoo News

Bron foto: Yahoo News

​Ik had een hamburger besteld, maar kreeg dumplings. Het was onverwacht lekker en de bediening was vrolijk en vriendelijk.
Foodblogger Mizuho Kudo

Prachtige ervaring

In het Japanse pop-uprestaurant zijn de mensen die in de bediening werken dement, dus je bestelling zou zomaar anders uit kunnen pakken, of totaal worden vergeten. Als je dit van te voren weet, kun je er rekening mee houden en er zelfs van genieten. De positieve ervaring helpt je om in te zien dat mensen met dementie deel uit kunnen maken van de maatschappij. 

Foodblogger Mizuho Kudo bezocht het restaurant en vond het een prachtige ervaring. De bestelde hamburger kwam niet, maar de dumplings die daarvoor in de plaats kwamen waren onverwacht lekker. De bediening had het erg naar hun zin, ze werkten met veel plezier. 

Bron: Spoon & Tamago

Bron: Spoon & Tamago

Wereld Alzheimer Dag

De eerste pop-up periode van het restaurant is inmiddels afgelopen, maar tijdens Wereld Alzheimer Dag op 21 september 2017 zal het waarschijnlijk weer tijdelijk de deuren in Tokio openen.

Karima, via wie wij dit prachtige verhaal onder ogen kregen, stelt zelfs voor om dit ook te gaan organiseren in Utrecht. Goed idee! Wij komen zeker eten.

Bronnen: Spoon & Tamago en Yahoo News

Bedankt voor de tip Liza en Karima!

Sabine Sterk
20-06-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden