zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Raadslid bekladden

13-03-2018 2 minuten leestijd

Ze lokken het ook wel een beetje uit hoor, al die politici die met hun smoelwerk meer dan levensgroot op posters door het hele land hangen. Op 21 maart mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen en daarom is de campagne natuurlijk in volle gang. Dus die posters dienen ook echt ergens voor, maar ook wij hebben wel eens de neiging om er iets mee te doen. Snorretje. Bril. Snotje uit de neus....

Raadslid Bekladden 2

Zwarte tanden

In Oss konden een paar snotapen zich niet bedwingen en zij gaven  CDA-raadslid Mari van Kilsdonk inderdaad een make-over. Hij kreeg een enorme snor en twee zwarte tanden. Nu kun je daar als politicus moeilijk over doen en het probleem oplossen door de poster weg te halen of de graffiti eraf te poetsen. Maar Mari heeft gevoel voor humor en greep dit probleem aan als mogelijkheid tot een ludieke verkiezingsstunt.

Nu weet ik dat er ruimte voor verbetering is, dus daag ik jullie uit om mijn foto zo mooi mogelijk te maken.
Mari van Kilsdonk

Ruimte voor verbetering

Hij ziet namelijk ook wel in dat er met zijn gezicht "ruimte voor verbetering" is. Dus kan iedereen de poster nu downloaden en geheel naar eigen smaak dit raadslid bekladden. Mari daagt iedereen uit om hem zo mooi mogelijk te maken. "Een vakkundige driekoppige kinderjury zal de mooiste eruit kiezen en krijgt een bon van het Spahuys", vertelt hij in de video die hij gisteren online zette.

Een mooi voorbeeld van etaleren. Een probleem bewust tonen om er je eigen draai aan te kunnen geven. Het heeft Mari al een heleboel publiciteit opgeleverd. En hij pakt het slim aan. Zijn laatste woorden: "Voor iedereen die mij nog graag in wil kleuren: dat kan ook woensdag 21 maart in het stemlokaal."

Veel inzendingen

Er wordt veel werk gestoken in het omtoveren van het raadslid. Zo wordt hij als een piraat neergezet of  bedenken de tekenaars een nieuwe slogan voor zijn campagne. Een aantal creatieve inzendingen hebben een plekje gekregen in het Brabants Dagblad. Wij zijn heel benieuwd naar alle andere creaties!

Bron: Omroep Brabant

Raadslid Bekladdenn
Nelleke Poorthuis
13-03-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Dat je struikelt en valt, betekent niet dat je op het verkeerde pad zit. Ook op het juiste pad kom je obstakels tegen.