Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Pornhub helpt Italië

13-03-2020 2 minuten? leestijd

Het zal je niet ontgaan zijn, Italië zit momenteel in Corona-lockdown. Mensen worden geacht hun huizen in principe niet te verlaten. Een heel lastige situatie, waar ze wel een beetje hulp bij kunnen gebruiken. En die hulp, die kwam er! Vanuit onverwachte hoek...

Wat deden ze?

Om mensen thuis te houden, zijn er juridische maatregelen getroffen door de Italiaanse overheid. Mensen die zonder noodzaak buiten komen, kunnen tijdelijk een boete krijgen.

Omdat Pornhub op een andere manier een steentje bij wilde dragen aan het thuis houden van mensen, hebben ze iets bedacht. Mensen die de site bezoeken vanuit Italië krijgen ten eerste allemaal gratis premium toegang tot de site.

Maar daar stopten ze niet: ook hun wereldwijde winst uit dochteronderneming Modelhub in maart wordt gedoneerd aan lokale Italiaanse ziekenhuizen.

Dus als de dreiging van een zeer besmettelijk virus niet genoeg was om je verstand te gebruiken, heeft Pornhub je heel een andere reden gegeven om thuis te blijven...

Ontroerend filmpje uit Siena

Maaike tipte ons dit ontroerende filmpje, opgenomen in Siena. Bewoners blijven braaf binnen, maar zingen met hun straatgenoten samen een lied over hun mooie stad.

Meer organisaties die slim met een onveranderbare situatie omgaan.


Tip

Bedankt voor de tip, Vera!
Kom jij nou ook een bijzonder initiatief tegen? Iets onverwacht moois in tijden van Corona? Deel het met ons via contact@omdenken.nl!

Sabine Sterk
13-03-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden