zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Poolen maakt wiskunde begrijpelijker en leuker

16-10-2019 2 minuten leestijd

Wiskunde is voor veel kinderen een lastig en oninteressant vak. Dit zie je terug in het werkveld want Nederland kampt met een groot tekort aan technisch geschoolde vakmensen. Daarom heeft de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond onder de projectnaam SmartPool een lespakket ontwikkeld dat wiskunde aantrekkelijker en begrijpelijker maakt voor kinderen.

Smartpool

Foto van de website van SmartPool

Met SmartPool zie je dat leerlingen ongemerkt wiskundige principes leren en in de praktijk brengen - terwijl het voor hen helemaal niet voelt als leren.
Lynn Pijpers - Nederlands Jeugdkampioen Pool meisjes

Zichtbaar

Het lesmateriaal van SmartPool bestaat uit een inklapbare pooltafel, keuen, balset, krijt en lesboekje Wiskunde aan de Pooltafel. Het lespakket is ontwikkeld door Erik van Haren om vraagstukken in wiskunde visueel, gemakkelijk en prakrijkgericht uit te leggen aan de hand van poolsituaties. Wiskunde wordt zo echt zichtbaar. Daarnaast trainen ze niet alleen hun vaardigheden op het gebied van wis- en natuurkunde, maar verbeteren ze ook hun precisie- en concentratieskills.

Geliefd

96% van de scholieren die afgelopen jaar gewerkt hebben met de SmartPool vinden dat het lespakket de wiskundelessen leuker heeft gemaakt. Twee derde van de scholieren is van mening dat het lespakket de wiskundelessen begrijpelijker heeft gemaakt.

Toekomst

Ondanks dat het lesprogramma nog verder kan worden doorontwikkeld, verwacht negen op de tien docenten dat de SmartPool ook in de toekomst tijdens lesuren zullen worden gebruikt. Op langere termijn kan de SmartPool leiden tot meer technisch geschoolde vakmensen, omdat wiskundelessen begrijpelijker en aantrekkelijker worden voor kinderen.

Bronnen

NOS Jeugdjournaal

Dank voor de tip Rolf!

Robbert Schuringa
16-10-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden