Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Podcastafleveringen over opvoeding en familie

31-01-2020 paar uur leestijd

Hoera! Het is bijna tijd voor het nieuwe seizoen van onze Omdenken Podcast. Er staan nu al 34 afleveringen online, waarvan we er vandaag weer een paar in het zonnetje zetten.

Spotify-playlist

Voor het gemak hebben we er een Spotify-Playlist van gemaakt, die vind je hier. Werkt het niet? Of wil je meer over de afleveringen lezen? Scroll dan vooral door!

Dat is wat ik wil, daarom zit ik hier: ik wil daar mee stoppen!
Kim

Aflevering 1 - Gedoe omarmen

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Karin, die het moeilijk heeft met het lastige gedrag van haar dochter. Ze lijkt haar dochter maar niet te begrijpen, hoe hard ze haar best ook doet. En wellicht zit daar nou juist wel het probleem. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 1 van de Omdenken Podcast.

Dan sta ik daar straks op de begrafenis van mijn moeder... Wat ga ik dan zeggen?
Margreet

Aflevering 3 - Emotionele chantage

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Margreet, over de problematische relatie die zij heeft met haar moeder. Hoe ga je om met lastig gedrag van anderen? En dan vooral van mensen die nou eenmaal in je leven voorkomen zoals je moeder. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 3 van de Omdenken Podcast.

Dat saai dan toch spannend kan zijn hè?
Marleen

Aflevering 16 - Samengesteld gezin

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Marleen. Zij heeft een samengesteld gezin met drie pubers en dat loopt niet altijd zoals zij zou willen. Klik hier om te luisteren of zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon. Luister aflevering 16 van de Omdenken Podcast.

Je kunt jezelf enorm goed voor de gek houden.
Steven

Aflevering 18 - Perfecte vader zijn

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Steven. Hij is bang dat hij de dingen waar hij zelf mee zit, bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld, doorgeeft aan zijn zoontjes. Kun je dat als ouder überhaupt voorkomen? Of is het al te laat?

Zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon of luister aflevering 18 van de Omdenken Podcast hier.

Zij hebben mij van jongs af aan als anders bestempeld...
Lia

Aflevering 21 - Lastige familie

In deze podcast gaat Berthold Gunster in gesprek met Lia. Zij worstelt met haar lastige familie en de druk die ze voelt van haar moeder en zus.

Zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon of luister aflevering 21 van de Omdenken Podcast hier.

Je belandt samen in een soort structuur en de vraag is dan, hoe kan je dat doorbreken?
Charlotte

Aflevering 24 - Gamende zoon

Dit is de eerste aflevering van alweer het derde seizoen van onze podcast. Jullie blijven in groten getale luisteren dus blijven wij uiteraard de podcast maken. We beginnen met een heel speciale aflevering. Op het moment dat deze aflevering verschijnt, 7 oktober 2019, begint namelijk de Week van de Opvoeding. Deze week staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij met deze aflevering over een opvoedkundig probleem. Berthold gaat namelijk in gesprek met Charlotte die zich zorgen maakt over hoeveel haar 12-jarige zoon gamet.

Zoek de aflevering in jouw favoriete podcast app op je telefoon of luister aflevering 24 van de Omdenken Podcast hier.

Ik kan het heel goed leuk hebben met mijn vader, we kunnen het heel goed leuk hebben met elkaar, maar zodra er een punt van discussie ontstaat, lijkt er echt een oorlog te ontstaan.
Max

Aflevering 33 - Vader-zoon relatie

In deze aflevering gaat Berthold in gesprek met Max. Hij worstelt met de relatie met zijn vader. Ze kunnen het goed met elkaar vinden, maar soms botsen ze ook heel erg. In het gesprek ga ik met Max op zoek wat er achter die botsingen zit en hoe hij daar mee om zou kunnen gaan.

Luister via Spotify, via het YouTube-linkje of klik hier door naar je lievelingsapp.

Zo, dat was het.

Wie weet heb je een nieuwe aflevering ontdekt of nogmaals beluisterd. In ieder geval hopen we dat jij ook zin hebt in seizoen 4!
Een overzicht van alle afleveringen vind je hier.

Abonneren op onze podcast kan zo:

  • Heb je een iPhone? Ga dan naar de App Store en download de app Podcasts. Klik onderin op ‘Zoek’, zoek op ‘Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de paarse abonneerknop. Iedere nieuwe aflevering verschijnt nu automatisch in deze app. Je komt er ook via deze link.
  • Heb je een Android telefoon? Ga dan naar de Google Play Store en download de Google Podcasts app. Zoek op 'Omdenken', klik op ons logo en vervolgens op de abonneerknop. Ook dan kun je iedere nieuwe aflevering in deze app beluisteren. Je komt er ook via deze link.
  • Heb je Spotify? Ideaal! Zoek in de Spotify app op 'Omdenken' en je vindt onze podcast. Of klik hier.
  • We uploaden het audiobestand ook elke week op Youtube. Er is niet veel spannends te bekijken, maar je kunt er wel makkelijk luisteren.
  • Liever via RSS? Kan ook!
  • Te kort voor jou? Berthold heeft Huh?! helemaal ingesproken als luisterboek. 8 uur lang naar Berthold luisteren dus. Dat kan.
  • Kom je er niet uit? Mail ons en we helpen je!
Sabine Sterk
31-01-2020
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden