zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Plastic vissen

07-08-2014

Geen zin in weer zo’n saai bedrijfsuitje? Het bedrijf Plastic Whale heeft de oplossing.

plasticDe Amsterdamse grachten zitten vol met zwerfplastic. Lege flessen, zakjes, verpakkingen en andere troep: allemaal op weg naar de plastic soep die onze oceanen bedreigt. Aldus probleem nummer 1 in een notendop.

Voor een bedrijf is het elk jaar weer lastig om een origineel personeelsuitje te verzinnen. Steengrillen? Been there. Kleiduifschieten? Done that. Met z’n allen één schilderij maken? Alsjeblieft, niet wéér. Tot zover probleem nummer 2.

De Amsterdamse organisatie Plastic Whale verzon een twee-vliegen-in-één-klap oplossing: bedrijfsvissen. Met je collega’s in een bootje de gracht op, gezellig kletsen, eten, drinken én plastic vissen. Lekker ludiek, het schept een band en je doet nog iets nuttigs ook: 's werelds wateren plasticvrij maken.

Wat er met de vangst gebeurt? Plastic Whale laat de flessen vermalen tot stukjes plastic en vervolgens omzetten tot PET-korrels waarvan weer schuimplaten worden gemaakt. Met die schuimplaten wordt uiteindelijk een designsloep vervaardigd. Het overige plastic dient als grondstof voor designobjecten bij 3D-printing.

Bron: Plastic Whale

Op zoek naar nog meer lol met zwerfafval? Speel dan ook eens de Zwerfie Bingo. En Roos Padmos wees ons erop dat je met zwerfafval ook nog eens heel voordelig naar Sea Life kan. En zo wordt zwerfafval bijna de bedoeling...

07-08-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden