Boek ons

Plastic vissen

07-08-2014

Geen zin in weer zo’n saai bedrijfsuitje? Het bedrijf Plastic Whale heeft de oplossing.

plasticDe Amsterdamse grachten zitten vol met zwerfplastic. Lege flessen, zakjes, verpakkingen en andere troep: allemaal op weg naar de plastic soep die onze oceanen bedreigt. Aldus probleem nummer 1 in een notendop.

Voor een bedrijf is het elk jaar weer lastig om een origineel personeelsuitje te verzinnen. Steengrillen? Been there. Kleiduifschieten? Done that. Met z’n allen één schilderij maken? Alsjeblieft, niet wéér. Tot zover probleem nummer 2.

De Amsterdamse organisatie Plastic Whale verzon een twee-vliegen-in-één-klap oplossing: bedrijfsvissen. Met je collega’s in een bootje de gracht op, gezellig kletsen, eten, drinken én plastic vissen. Lekker ludiek, het schept een band en je doet nog iets nuttigs ook: 's werelds wateren plasticvrij maken.

Wat er met de vangst gebeurt? Plastic Whale laat de flessen vermalen tot stukjes plastic en vervolgens omzetten tot PET-korrels waarvan weer schuimplaten worden gemaakt. Met die schuimplaten wordt uiteindelijk een designsloep vervaardigd. Het overige plastic dient als grondstof voor designobjecten bij 3D-printing.

Bron: Plastic Whale

Op zoek naar nog meer lol met zwerfafval? Speel dan ook eens de Zwerfie Bingo. En Roos Padmos wees ons erop dat je met zwerfafval ook nog eens heel voordelig naar Sea Life kan. En zo wordt zwerfafval bijna de bedoeling...

2 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
07-08-2014

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
E
Eric van der Horst
08-08-2014
Top. Afval opruimen zou een standaard onderdeel moeten zijn in het onderwijs voor opvoeding en bewustwording. Activering van tenminste 1 hersencel om fatsoenlijk met afval om te gaan...dat mag je van " menselijke beschaving" toch verwachten?..
C
Carolien
07-08-2014
Top!!! Ik zet het op mijn wensenlijst!!
Tot ziens !!!
Carolien