Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Plantgaten

01-08-2017 2 minuten leestijd

Gaten in asfalt. Je voelt het in de auto en als je even niet goed oplet raak je met gemak de controle over je fiets kwijt als je er roekeloos doorheen rijdt. En die gaten worden niet zo gauw hersteld als we allemaal hopen, neen!
Het duurt soms zo lang dat je ze niet meer in de gaten hebt. (Voel je ‘m?) Maar ze maken het rijden over asfalt niet veel leuker. 

Bron: Twisted Sifter

Bron: Twisted Sifter

Verbloemen

In steden over de hele wereld doen mensen de gekste dingen met deze asfaltgaten. Sommige mensen tekenen er penissen omheen om de aandacht van de gemeente te trekken en in het Duitse dorp Niederzimmern verkocht de gemeente de gaten in het wegdek zelfs. Zo kon je eigenaar worden van zo’n gat en er een persoonlijk plakkaat op laten leggen. Hierover plaatsten we in een sepia-kleurig verleden nog een artikel

Maar nu hebben ze iets kleurrijkers bedacht om aandacht te vragen voor de zogeheten 'potholes'. In een guerrilla actie toveren mensen in allerlei verschillende steden asfaltgaten om tot mini bloemenperkjes. Zo is voor weggebruikers in één klap zichtbaar waar de gaten zitten en zijn ze nog leuk om naar te kijken ook.

Foto: Paige Breithart

Foto: Paige Breithart

Foto via Life of Dad

Foto via Life of Dad

Leuk, toch?

Er wordt wel gediscussieerd of het niet gevaarlijk is en of de guerrillastrijders in de tijd dat ze het bloemenperkje maakten niet het gat zelf hadden kunnen dichten. Maar ja, wie heeft er nou een emmer vloeibaar asfalt in de schuur staan?

Dank Emilie voor de tip! 

Bron: TwistedSifter 

Jeroen Callaars
01-08-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Nieuwe mogelijkheden ontstaan juist als we bereid zijn om tegen de stroom in te gaan.