zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Patrick ontregelt met sla

25-07-2019 1 minuut leestijd

Voor de deur van Patrick uit Wachtebeke wordt er eindeloos aan de weg gewerkt. Irritant, maar het geklaag van zijn buurtgenoten doet er nog een schepje bovenop. Als een soort protest tegen het geklaag, heeft hij nu maar sla geplant in het braakliggende terrein.

Foto via VRT

Foto via VRT

Door Patrick kunnen we weer lachen.

Reactie van de buurt

Als de wegwerkzaamheden voorbij zijn, zal de gemeente een haag planten in het braakliggende terrein. Dit laat echter zo lang op zich wachten, dat de sla nog prima een tijdje kan groeien. Zijn initiatief wordt met veel plezier ontvangen in de buurt: “Patrick zei me enkele dagen geleden dat hij er slaplantjes zou zetten,’ vertelt buurman Hubert, “Ik dacht dat hij dat voor de grap zei, maar de volgende dag stonden ze daar ineens. Ik kon mijn ogen niet geloven.”

“Het is een uitstekend idee”, zegt ook Willy, zijn andere buurman. “We hebben hier al een paar maanden veel last door de wegenwerken, maar Patrick zorgt ervoor dat we weer kunnen lachen. We zijn heel fier op hem.”

Gezellig

"De mensen van de buurt stoppen hier nu heel vaak en doen hier een babbeltje met elkaar. Het is ongelofelijk hoe vijftien slaplantjes mensen bij elkaar kunnen brengen." - aldus Patrick. Door zijn ontregelende actie zorgen de werkzaamheden ineens voor saamhorigheid, hoe tof is dat?

Als de wegwerkzaamheden dan eindelijk klaar zijn, gaat de gemeente een groot feest geven voor de buurt. Patrick ziet dan wel wat in een barbecue. "Ik zorg wel voor de salade!

Bron

Lees meer in het artikel van VRT.be

Sabine Sterk
25-07-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden