Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Park(eerplaats)

23-06-2021 2 minuten leestijd

De Brit Adam Tranter, ook wel de fietsburgemeester van Coventry genoemd, vindt dat men in Engeland veel meer zou moeten fietsen. Om redenen die wij Nederlanders allemaal wel kennen. Fietsen is vrijheid! Gezondheid! Goed voor de planeet! Hij zet zich daarom in om zijn stad veiliger en toegankelijker te maken voor fietsers.

Bron foto: twitter.com/adamtranter

Bron foto: twitter.com/adamtranter

Parklet

Één van de dingen die hij voorbeeld doet is guerilla parklets bouwen. Parklets zijn parkeerplekken die omgebouwd worden naar iets dat andere weggebruikers kunnen gebruiken. Denk aan fietsenstallingen, zitjes, plantenbakken of kunst. Een mooie manier om een parkeerplaats om te bouwen tot iets moois. Een tijdje terug bouwde hij een prachtige parklet met een kleine fietsenstalling, bankjes gemaakt van pallets, tafeltjes gemaakt van autobanden en vrolijk bloeiende planten en kruiden.

Bron foto: twitter.com/adamtranter

Bron foto: twitter.com/adamtranter

Regels

Maar helaas... zijn parklet was een guerilla actie. Hij nam zelf het initiatief en het was niet officieel goedgekeurd door de instanties. En aangezien er een regel is dat alleen motorvoertuigen gebruik mogen maken van openbare parkeerplekken, werd zijn parklet weggehaald. Maar Adam ging niet bij de pakken neerzitten. Hij omarmde de regel en liet zich er juist door inspireren.

Parklet 2.0

En zie hierboven de fantastische en creatieve oplossing die Adam bedacht voor dit probleem. Helemaal volgens de regels en een prachtige toevoeging aan de straat waar iedereen gebruik van kan en mag maken. En ja, hij heeft een parkeervergunning.

Iedereen die ons hier op wees, bedankt voor de tip. Blijf ons mooie verhalen doorsturen, daar worden we erg blij van.

Bron verhaal en foto's:
Twitter-account van Adam Tranter

Nelleke Poorthuis
23-06-2021
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Soms kan een probleem pas verdwijnen als we stoppen met oplossen.