zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Ongewenste telefoontjes

02-09-2013
Ongewenste Telefoontjes

Iedereen heeft er wel eens last van. Ongewenste telefoontjes. Of je jouw mobiele abonnement uit wilt breiden, of je geïnteresseerd bent in een nieuwe energiemaatschappij en of je wellicht het limiet van je creditcard uit wilt breiden. Meestal zit je hier niet op te wachten. Lee Beaumont uit het Britse Leeds dacht het om en wil nu juist zo veel mogelijk ongewenste telefoontjes.

In november 2011 besloot Lee een 0871-telefoonnummer aan te vragen, vergelijkbaar met een Nederlands 0900-nummer. Hij betaalde hiervoor omgerekend zo'n € 12,-. Hem bellen kost nu 12 cent waarvan Lee er zelf 8 krijgt. Inmiddels heeft hem dit al meer dan € 350,- opgeleverd.

Lee vertelt dat hij de ongewenste telefoontjes zo zat was dat hij besloot zijn normale telefoonnummer alleen nog maar aan vrienden en familie te geven. Bij officiële instanties zoals banken, energiemaatschappijen en telecomaanbieders geeft hij alleen nog maar dit 0871-nummer door. De meesten hadden hier geen enkel probleem mee.

Het resultaat van dit idee is dat Lee nu eigenlijk zo veel mogelijk van deze "ongewenste" telefoontjes wil. Hoe meer telefoontjes, hoe meer hij verdient. Hij houdt de gesprekken zelfs wat langer gaande door te vragen om meer informatie. Het probleem verdween en werd zelfs de bedoeling.

De instantie die in Groot-Brittannië de 0871-nummers beheert, Phone Pay Plus, geeft overigens wel aan dat ze mensen sterk afraden dit ook te gaan doen omdat de nummers hier niet voor bedoeld zijn.

Bron: BBC News.

Bedankt voor de tip Jan Gunster en Eleanor Hyde!

 

02-09-2013
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden