Boek ons

Ongewenste telefoontjes

02-09-2013

Iedereen heeft er wel eens last van. Ongewenste telefoontjes. Of je jouw mobiele abonnement uit wilt breiden, of je geïnteresseerd bent in een nieuwe energiemaatschappij en of je wellicht het limiet van je creditcard uit wilt breiden. Meestal zit je hier niet op te wachten. Lee Beaumont uit het Britse Leeds dacht het om en wil nu juist zo veel mogelijk ongewenste telefoontjes.

In november 2011 besloot Lee een 0871-telefoonnummer aan te vragen, vergelijkbaar met een Nederlands 0900-nummer. Hij betaalde hiervoor omgerekend zo'n € 12,-. Hem bellen kost nu 12 cent waarvan Lee er zelf 8 krijgt. Inmiddels heeft hem dit al meer dan € 350,- opgeleverd.

Lee vertelt dat hij de ongewenste telefoontjes zo zat was dat hij besloot zijn normale telefoonnummer alleen nog maar aan vrienden en familie te geven. Bij officiële instanties zoals banken, energiemaatschappijen en telecomaanbieders geeft hij alleen nog maar dit 0871-nummer door. De meesten hadden hier geen enkel probleem mee.

Het resultaat van dit idee is dat Lee nu eigenlijk zo veel mogelijk van deze "ongewenste" telefoontjes wil. Hoe meer telefoontjes, hoe meer hij verdient. Hij houdt de gesprekken zelfs wat langer gaande door te vragen om meer informatie. Het probleem verdween en werd zelfs de bedoeling.

De instantie die in Groot-Brittannië de 0871-nummers beheert, Phone Pay Plus, geeft overigens wel aan dat ze mensen sterk afraden dit ook te gaan doen omdat de nummers hier niet voor bedoeld zijn.

Bron: BBC News.

Bedankt voor de tip Jan Gunster en Eleanor Hyde!

 

22 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
02-09-2013

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
A
Afvalrestaurant serveert goed eten uit de vuilnisbak » hetkanWel.nl
30-12-2013
[...] omdenkcasussen Brit laat zich betalen voor ongewenste telefoontjes Je mag geen brood meer eten. Probleem? Een kans! Plagende jongetjes krijgen lik op [...]
O
Omdenken: Geen brood meer? Geen probleem » hetkanWel.nl
22-10-2013
[...] omdenkcasussen Brit laat zich betalen voor ongewenste telefoontjes Vertraging in studie blijkt kans Plagende jongetjes krijgen lik op [...]
O
Omdenken: bar ontwikkelt "offline glass" om einde te maken aan gespeel met telefoon » hetkanWel.nl
05-10-2013
[...] omdenkcasussen Brit laat zich betalen voor ongewenste telefoontjes Vertraging in studie blijkt kans Plagende jongetjes krijgen lik op [...]
J
Judith
22-09-2013
Als ik aan het eten ben neem ik sowieso de telefoon niet op. Daarnaast heb ik nummerherkenning aan staan. Bij anonieme bellers neem ik niet op.
M
Mark van der Beer
06-09-2013
Frank, dit heeft niets met willen te maken. De wet schrijft voor dat callcenters maximaal drie keer de telefoon over mogen laten gaan. Vandaar dat dit dus gebeurd.
M
Mark van der Beer
06-09-2013
AnnekebSchenk denkt slim te zijn. Ze staat er echter niet bij stil dat zolang ze dit doet, ze gewoon weer terug in de bak van niet bereikte mensen komt te staan, en een week later hangen ze dus weer aan de lijn.

AnnekebSchenk, wat je doet is dus eerder dom. Dit zorgt er alleen maar voor dat de telemarketeers je vaker bellen. Sta ze gewoon kort even te woord, en vertel dat je geen iteresse hebt, en uitgeschreven wenst te worden, dan heb je er lang niet zo veel meer last van als nu.
I
I. Diota
06-09-2013
anders springen al die mensen/studenten samen met alle mensen/studenten aan mijn deur en alle studenten/mensen die me aanspreken op straat gezamenlijk van een heeeel hoog callcentre gaat de rest van Nederland lekker verder eten
T
Ton
04-09-2013
Ook omdenken: de beller vragen om to-the-point te zijn. Misschien is zijn/haar aanbieding wel interessant?
L
Lukas
04-09-2013
Even bij een aanbieder gekeken. Eenmalige kosten € 45 en maandelijks € 38.
Dan moet je wel heel veel gebeld worden wil je er niet op verliezen.
m
marnix
04-09-2013
Dit behoed je ook. kost minder tijd: https://www.bel-me-niet.nl/