zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Onbeschofte collega

10-05-2017

Waarom zijn mensen soms onaardig tegen je? Wat zit daar achter? Wilhelmina zag de werkelijke behoefte van haar collega, waardoor ze het onaardige gedrag compleet wist om te keren. 

Collega in Amerika

Dit bericht ontvingen we van Wilhelmina:

“Een aantal jaar terug werkte ik bij een Amerikaans bedrijf in Nederland. Vanuit mijn functie als inkoper had ik veel contact met een collega die werkzaam was bij het hoofdkantoor in Amerika. Deze collega was niet altijd aardig. Vooral aan het einde van een kwartaal was ze erg gestrest en dat werd nogal eens op mij afgereageerd.”

Onbeschofte collega

Onbeschoft

“Op een dag was ze ronduit onbeschoft. In plaats van boos te worden heb ik de mooiste kaart (met een engel op de voorkant) die ik in huis had naar haar opgestuurd. Op de kaart schreef ik: “I have the feeling you need a very big hug. With love”. Twee weken later belde ze me op. Ze had de kaart ontvangen. Ze had in de armen van een andere collega uitgehuild, zo ontroerd was ze dat iemand aan haar had gedacht en dat iemand het begreep. Vanaf dat moment was ze de liefste collega die ik me kon voorstellen.”

Door nét even anders in de situatie te gaan staan stopte het onbeschofte gedrag niet alleen, het zorgde er zelfs voor dat het een lieve collega werd. Natuurlijk werkt dit niet in elke situatie, maar we vonden dit verhaal zo inspirerend dat we het graag wilden delen.

Heb jij ook zo’n mooi voorbeeld van omdenken? Deel het met ons! Over een vergelijkbaar onderwerp, botte collega’s, hebben we ook een meedenker open staan.

Sabine Sterk
10-05-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden