zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Omdenken Podcast - Aflevering 30 - Bang voor e-mail

18-11-2019 30 minuten leestijd

In podcastaflevering 30 gaat Berthold in gesprek met Leonie. Zij is bang voor e-mails. Ze durft ze niet te openen en laat ze dus maar ongelezen in haar mailbox staan. Geen handige strategie, want ooit moet je ze natuurlijk lezen en erger nog: beantwoorden. Ik probeer met haar te achterhalen waar deze angst vandaan komt en hoe ze er mee om kan gaan.

“Je bent 39, nog 30, 40, 50 jaar dan ben je dood. Je gaat toch niet je hele leven bezig zijn met hoe je overkomt?"

Etaleren

Wat Berthold dit keer toepast is de strategie van het etaleren. Die omdenkstrategie kan verschillende vormen aannemen, maar in het geval van Leonie adviseer ik haar de if-you-can’t-hide-it-paint-it-red-strategie. Toon bewust wat je normaal gesproken juist wilt verbergen. Sterker nog: speel, acteer, vergroot, overdrijf en overdrijf nog wat extra. Wat je probleem ook is, ik raad je altijd aan om ermee te spelen.

Door met problemen te spelen krijg je macht en controle over ze en, misschien nog wel het belangrijkst, kom je tot de ontdekking dat je in de meeste gevallen niet je probleem bént, maar dat je een probleem hébt. Als je alleen al de strategie van het etaleren in de praktijk gaat brengen, zal je merken dat het leven voor jezelf – en de mensen om je heen – een stuk leuker, luchtiger en creatiever wordt.

Hoe kan ik luisteren?

Dat kan door hier meteen door te klikken naar je lievelings-app. Dat kan bijvoorbeeld via Spotify, Apple Podcasts of Google Podcasts. We zullen hieronder ook een linkje naar YouTube invoegen, helemaal makkelijk! Het beeld is wel heel saai... Als je niks ziet of hoort, kun je hier klikken.

Bedankt voor het luisteren!

Jullie zijn echt heel toffe luisteraars want als we aan het einde van een aflevering vragen om een review achter te laten in de Podcast app van Apple, dan doen jullie dat massaal. Stellen we zeer op prijs!

Sommigen van jullie stellen daar ook vragen. Dat is niet zo handig, want we kunnen niet reageren. En we beantwoorden ze juist heel graag! Vragen mag je dus altijd mailen naar contact@omdenken.nl.

Afgelopen week kregen we via zo’n review een vraag die wel vaker voorbij komt, dus die willen we graag hier even beantwoorden. Kraai0111 vroeg namelijk: Welk boek moet ik eerst lezen als ik wil beginnen met het leren van omdenken?

Nou, het gekke is dat je het beste kunt beginnen met ons laatste boek. Die heet ‘Zoals verwacht loopt alles anders’ en heeft als ondertitel ‘een nieuwe visie op omdenken’. Daarom kun je daar dus ook het beste mee beginnen, want na jaren boeken schrijven over omdenken, heeft Berthold in dat boek het hele gedachtegoed nog eens binnenstebuiten gekeerd en verbeterd. Ook behandelen we daarin de matrix die hij regelmatig in deze podcastgesprekken gebruikt. Maar als we heel eerlijk zijn, kun je het niet fout doen. Er is geen enkel boek dat je niet zult begrijpen als je nog geen ander boek over omdenken gelezen hebt. Dus welke je ook kiest: veel leesplezier Kraai0111!

Werk jij nou bij een bedrijf of organisatie waar ze ook wel wat omdenken kunnen gebruiken? We komen graag langs voor een show, workshop, training of lezing. Kijk voor alle mogelijkheden hier of stuur een mail naar info@omdenken.nl.

Dank je wel voor het luisteren en tot volgende week!

Meer podcasts

Je vindt al onze podcasts hier.

Wil je ons iets vertellen? Je mening geven? Iets delen? Vinden we superleuk! Je mag ons altijd mailen via contact@omdenken.nl.

En tot slot willen we je nog om een kleine gunst vragen. De beste manier om podcasts te ontdekken is namelijk mond-tot-mond-reclame. Dat iemand je vertelt dat je een podcast echt moet luisteren. Vind jij nou dat de Omdenken Podcast zo’n podcast is, vertel je vriendin, oom, collega, vader, kapper of mondhygiënist dan eens over ons.

Tot volgende week!

Sabine Sterk
18-11-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Verdwenen mijn problemen maar net zo snel als de geodriehoeken, wanten en fietssleutels van mijn kinderen.