zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Notitieboekjes die je steeds weer verrassen

03-10-2019

Léon Polman was klaar met studeren en ruimde thuis zijn kast op. Daarin vond hij een enorme stapel papier. Opdrachten, scripties, wetenschappelijke artikelen. Niet het bewaren waard, maar ook zonde om weg te gooien want al het papier was maar aan één kant bedrukt. Ineens zag hij een nieuwe mogelijkheid. Hij besloot om het papier bij een printshop te laten binden en er zo een notitieboekje van te maken. Vonden ze in die printshop wel een beetje gek, want dat kostte meer dan een nieuw notitieboekje van de Action. Maar ja, klant is koning. En deze actie leverde Léon uiteindelijk het idee op voor zijn eigen bedrijf.

Green Side2

Always look on the green side of life

Onder de naam Green Side verkoopt Léon nu die notitieboekjes. Hij zamelt enkelzijdig bedrukt papier in en maakt er in samenwerking met de sociale werkplaats notitieboekjes van. Een super simpel, maar heel erg leuk idee. Want de notitieboekjes van Green Side zijn niet alleen duurzaam maar ook iedere keer weer een verrassing. De ene keer kom je tekeningen van Winnie de Poeh tegen, de andere keer rekensommen. Op dit moment wordt het meeste papier namelijk opgehaald bij basisscholen en middelbare scholen. Léon benadert ook actief bedrijven om mee te werken aan dit duurzame idee, maar die zijn nog een beetje bang dat hun papier niet AVG-proof is of dat er bedrijfsgeheimen gelekt zullen worden. Toch valt dat in de praktijk wel mee. Bedrijven kunnen zelf controleren wat ze inzamelen en werknemers van de sociale werkplaatsen bekijken de pagina’s die ze bundelen ook nog eens. Verzamel jij op jouw werk ook een bult papier en wil je daar wat goeds mee doen? Neem dan contact op met Green Side!

Duurzaam

De A5 notitieboekjes kosten € 2,99. Dat is nog steeds duurder dan bij de Action, maar Léon verkocht er toch al duizenden aan mensen die duurzaamheid belangrijk vinden. Op de website houden ze ook bij hoeveel ze inmiddels bespaard hebben. Op moment van schrijven heeft Léon 9.525 vellen papier gered en 14.288 liter water en 2.381 KWh bespaard in vergelijking met de productie van een "normaal" notitieboekje van gerecycled papier. Lekker bezig!

Bron: RTLZ

Green Side
Nelleke Poorthuis
03-10-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Jezelf vergelijken met anderen is een heilloze weg. Jezelf vergelijken met je vorige zelf is een leerzame weg.