zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Negão werkt bij een tankstation

28-02-2017

Het is verdrietig als honden door hun baasjes worden achtergelaten, daar kunnen we niet omheen. Maar deze Braziliaanse hond is gelukkig goed terecht gekomen toen hij aan kwam lopen bij een tankstation in de buurt.

Achtergelaten

Twee jaar geleden werd Negão als puppy achtergelaten door zijn vorige eigenaar. Hij kwam aanhuppelen bij een naastgelegen tankstation dat toen nog in aanbouw was. De manager zag direct dat het hondje te bang was om het gebied te verlaten en in plaats van hem weg te jagen adopteerde ze de pup. Ze gaf hem eten, een hondenhuis, een riem, werd gevaccineerd en kreeg alle verzorging die hij nodig had. Negão hoorde er helemaal bij.

Nieuwe medewerker

Maar ja, wat moet je vervolgens met een hond op een tankstation? De manager wist er wel raad mee: ze nam de hond aan als nieuwe werknemer! Negão kreeg een heuse badge met zijn naam erop en draagt deze trots aan zijn halsband. Hij wacht tot er mensen langskomen, om ze vervolgens met vol enthousiasme te begroeten. En man, wat is hij daar goed in!

tankstation

Goed voorbeeld

De klanten vinden het geweldig en ze brengen hem zelfs speelgoed voor als hij even niks te doen heeft. Het is een mooi voorbeeld van hoe je een onverwachte situatie accepteert en gebruikt als mogelijkheid voor iets nieuws. Negão ziet er gelukkig uit en daar worden wij op onze beurt natuurlijk blij van! Complimenten voor de manager en Grupo FERA, die zich inzet om zoveel mogelijk dieren te koppelen aan een nieuwe eigenaar.

tankstation

Foto's: Grupo FERA

Bron: Telegraph

Guido Hoogeboom
28-02-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden