zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Nazi sponsorloop

20-11-2014

In het Duitse plaatsje Wunsiedel marcheerden afgelopen weekeinde 250 neonazi's. Rudolph Hess, de tweede man van het Derde Rijk, lag daar jaren begraven, waardoor Wunsiedel een bedevaartsoort werd voor extreemrechtse demonstranten.

De plaatselijke bevolking is hier nooit blij mee geweest en probeerde elk jaar tevergeefs de demonstratie tegen te houden. Maar deze keer hebben ze het probleem op een briljante manier omgedacht. Het lokale bedrijfsleven besloot van de nood een deugd te maken en veranderde de nazi-optocht in een sponsorloop. Voor elke meter die de demonstranten aflegden, ging 10 euro naar de anti-nazi organisatie Exit-DeutschlandZo demonstreerden de nazi's in feite tegen zichzelf en hoe langer ze liepen, hoe beter. Uiteindelijk brachten ze ruim 10.000 euro op voor de organisatie.

nazi sponsorloop 2De bedenkers van de sponsorloop hopen dat hun voorbeeld in heel Duitsland navolging krijgt. 'Men kan meer doen dan straten blokkeren en rolluiken laten zakken', aldus ondernemer Fabian Wichmann. 'We wilden laten zien wat mogelijk is.'

Bron: NU.nl

Chris King Perryman
20-11-2014
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden