zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Museum der Mislukkingen

15-06-2017 1 minuut leestijd

“Leren is de enige manier om een mislukking om te zetten tot succes.” Die woorden kunnen zomaar van Omdenken komen, maar ze komen van de Zweed Samuel West. Hij is de oprichter van het Museum of Failures, dat geflopte producten toont van bekende merken. 

Failure1

Zó fout dat het goed is

Lasagne van het tandpastamerk Colgate, groene Heinz ketchup of Coca-Cola gemixt met koffie. De vreemdste producten komen voorbij in het museum van Samuel. “Mensen, bedrijven, overheden: ze zijn vaak verschrikkelijk als het gaat om het leren van hun fouten. Wat dat betreft zijn er veel overeenkomsten tussen individuen en grote bedrijven. Ik denk dat het museum daarom zo aanslaat.”

Van fouten kun je leren

Alle grote merken hebben de plank weleens misgeslagen. Samuel: "Met dit museum wil ik bedrijven aansporen om te leren van hun mislukkingen, in plaats van te doen alsof ze nooit hebben bestaan". Veel van de producten die hij in zijn museum tentoonstelt heeft hij online gekocht. Maar de fabrikanten zelf verkopen het niet meer, want volgens Samuel willen ze er niet meer mee geassocieerd worden.

Bronnen: Foodlog / Volkskrant / Museum of Failure
Foto: CNN

Guido Hoogeboom
15-06-2017
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden