Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

De mogelijkheden van Pokémon GO

14-07-2016

Het kan je niet ontgaan zijn: de mobiele game Pokémon GO is gelanceerd en nog nooit had een computerspelletje zo veel impact. Overal ter wereld lopen mensen met hun mobiele telefoon rond in de echte wereld, op zoek naar Pokémon.

Gevaarlijk

Voor de spelers (waar ik zelf ook toe behoor, zie de foto hierboven van een Rattata op mijn bureau) een geweldige ervaring, voor de rest van de wereld soms nog een beetje wennen. Pokémon GO was de afgelopen dagen dan ook regelmatig negatief in het nieuws. De gamers zouden geen oog meer hebben voor hun omgeving en zo voor gevaarlijke situaties zorgen, bijvoorbeeld in het verkeer. Ook verschenen er overal berichten over overlast door Pokémonjagers, bijvoorbeeld in ziekenhuizen en op politiebureaus.

Mogelijkheden

Het is natuurlijk ook een beetje wennen, zo'n nieuwe rage. Maar we zagen gelukkig ook genoeg mensen die nieuwe mogelijkheden zagen en besloten om juist gebruik te maken van de situatie. Na alle negatieve berichten, kwamen ons vandaag een heleboel mooie initiatieven onder ogen. Zo beloont HEMA mensen die een Pokémon in één van hun winkels gevangen hebben. Bij De Postwagen in Tolbert krijg je gratis koffie of thee als je een Pokémon gevangen hebt. En een Rijswijkse banketbakker is als een dolle taarten gaan bakken in de vorm van een Poké Ball.

Uiteindelijk ziet ook de politie de voordelen van zo veel Pokémonjagers op straat. Politie Schagen laat weten dat ze zelf Charmander inmiddels gevangen hebben, maar dat ze graag gebruik maken van de honderd paar extra ogen op straat. De politie in Maastricht sluit zich daar bij aan.

Wijkagent Kor de Jong heeft er nu in Vlaardingen zelfs voor gezorgd dat er geïnvesteerd wordt in het lokken van Pokémon in afgelegen gebieden. Dit trekt spelers aan, die fietsendieven en inbrekers af moeten schrikken. Als dit één inbraak zou voorkomen, worden de kosten al ruimschoots terugverdiend.

Pokemon

Honden uitlaten

Het allermooiste voorbeeld komt wat ons betreft van een dierenasiel in de Verenigde Staten. Zij plaatsten op hun Facebook bovenstaande oproep. In het spel moet je namelijk flinke afstanden afleggen om zo veel mogelijk verschillende Pokémon te vinden en eieren uit te broeden. Dat kun je natuurlijk prima combineren met het uitlaten van een hond uit het asiel! Directeur Phil Peckinpaugh werd door zijn eigen dochter en neefje op dit idee gebracht nadat ze hem kennis hadden laten maken met het spel. Hij maakte snel bovenstaande flyer en zette hem op Facebook. Tot nu toe werd de oproep al meer dan 25.000 keer gedeeld en tientallen mensen hebben zich afgelopen dinsdag daadwerkelijk gemeld bij het asiel om een hond uit te laten. De populariteit was zo groot dat ze woensdagochtend snel meer hondenriemen zijn gaan kopen. Hopelijk worden een paar Pokémonjagers ook een beetje verliefd op een hond en komen ze niet alleen thuis met een Pikachu, maar ook met een hond uit het asiel.

Bedankt voor de tip Betsy!

Bron: ABC News
Nelleke Poorthuis
14-07-2016
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden