zakelijk

Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Moestuinmissers

23-07-2019 1 minuut leestijd

Ineke runt met veel plezier haar moestuin en post daar ook over op social media. Toch stoorde het haar dat daar alleen perfecte plaatjes te zien zijn. En in een moestuin gaat nou eenmaal niet alles perfect, er mislukt vanalles. Door dit te etaleren op haar account, is iedere mislukking in de moestuin een succes geworden.

Moestuinmissers

Ineke stuurde ons:

"Op internet zie je veel mensen die een moestuin hebben, en daar heel mooie foto's van posten. Alles lijkt te lukken, tomatenplanten, bossen wortelen en kolen, het ene nog mooier dan het andere. Ik heb ook een moestuin. Waarom lukt dat bij mij dan niet? Waarom heb ik altijd slakken, rupsen, luizen? Knolselders niet groter dan een radijsje? Tomaten die van de ene op de andere dag bruin zijn? Rottend fruit? Doorgeschoten rucola? Ik besloot de keerzijde van het moestuinieren in de schijnwerpers te zetten en maakte de Instagram Moestuinmissers aan. Alleen maar rot fruit, ongedierte, aangevreten groente en doorgeschoten kruiden. Sindsdien ga ik met plezier op zoek naar de mislukkingen in mijn tuin. Die overigens toch in de minderheid zijn.

Daar kan ik nog aan toevoegen dat de pagina bedoeld is ter leedvermaak. Sommige volgers verwachten of geven tips om het probleem te voorkomen, maar dat is niet mijn insteek. Sinds leedvermaak het doel is, is iedere mislukking in de moestuin een succes geworden. Ik kijk er heel anders naar."

Tof omgedacht! Door het etaleren van het 'slechte' wordt dat de bedoeling.

Link

Bekijk hier haar account @moestuinmissers

Heb jij ook een moestuinmisser? Een mislukte courgette of hilarische wortel? Deel hem dan vooral met de hashtag #moestuinmissers, we zijn benieuwd!

Sabine Sterk
23-07-2019
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden