Omdenken bij jouw organisatie? Dat kan!

Boek ons

Een meedenkende politieagent

01-03-2018 2 minuten leestijd

Als iemand bang is, is onze eerste neiging meestal om die angst weg te nemen. Maar wanneer iemand er van overtuigd is dat er iets ergs gaat gebeuren, is dat lang niet zo makkelijk. Een situatie die voor veel mensen onbegrijpbaar is. De angst en het kind erkennen is vaak het beste wat je in zo'n situatie kan doen. En dat deed deze politieagent. Lees hieronder het verhaal van Janine.

Een moordenaar op de bank

Sarian, moeder van Tom: een jongen met chronische psychoses, deelt haar ervaring. Tijdens een heftige ervaring van Tom in één van zijn psychoses moet de politie er aan te pas komen om de veiligheid thuis en op straat te waarborgen. Op dat moment raakt Tom alleen maar meer en meer in paniek. Wanneer een agent vraagt waarom dat is, antwoordt Tom dat hij niet weg kan omdat er een man op de bank zit die hem en zijn familie wil vermoorden. De eerste agent wuift dit argument weg door te zeggen dat Tom zich niet aan moet stellen: 'Er zit niemand op de bank'. Dit zorgt voor veel meer onrust bij Tom en hij dreigt verder in de psychose te raken. 

Gelukkig springt de andere agent hier tussen en begint op een rustige toon aan Tom uit te leggen dat hij misschien een antwoord heeft. Hij zegt: 'Ik ga iets doen wat ik eigenlijk niet mag doen, maar ik wil je beschermen. Ik ga die man op de bank neer slaan met mijn knuppel zodat jij daarna rustig met ons mee kan.' Vervolgens loopt de agent naar de bank en slaat met zijn knuppel op de kussens. Tom is gerustgesteld en loopt vervolgens met de agenten mee, waarvan hij inmiddels weet dat zij aan zijn kant staan.

Alle lof voor de agent! Hij weet hoe je je als een professional moet opstellen.

Dit verhaal verscheen oorspronkelijk op het LinkedIn profiel van Janine van Loenen-Weerd.

Elena Laming
01-03-2018
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden

Je kunt verdriet pas loslaten als je het kunt toelaten.