Boek ons

Mediteren in plaats van nablijven

09-03-2017

Op deze basisschool in Baltimore laten ze kinderen niet nablijven, maar moeten ze mediteren. En het werkt!

Helpt nablijven wel?

Het is waarschijnlijk een straf die iedereen wel eens heeft gehad: nablijven. Maar heb je er ook iets van geleerd? Ik herinner me vooral lange uren voor me uit staren en de tijd uitzitten. Te eigenwijs om alvast huiswerk te gaan maken omdat ik de leraar die me de straf gegeven had dat niet gunde...

Mindful Moment Room

Op een basisschool in Baltimore besloten ze het anders aan te pakken. Waarom van een straf niet iets nuttigs maken? Een moment waar je wat van leert en echt iets aan hebt. Zij sturen hun stoute leerlingen dus naar de Mindful Moment Room. Sinds ze die maatregel een jaar geleden ingevoerd hebben, is er geen enkel kind meer van school gestuurd. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat kinderen die mediteren betere cijfers halen, informatie beter kunnen verwerken en beter om kunnen gaan met stress. Dat lijkt ons een veel zinvollere straf dan nablijven.

Bedankt voor de tip Michiel!

Bron: Upworthy
1 reacties
Omdenken bij jouw organisatie?
Dat kan!
Bekijk de mogelijkheden
Nelleke Poorthuis
09-03-2017

Eigen omdenkverhaal? Denk mee! We zijn altijd op zoek naar mooie staaltjes omdenkerij.

Reageren onder dit verhaal kan helaas niet meer, maar we horen graag wat je wilt vertellen via contact@omdenken.nl.
B
Bram
10-03-2017
Het lijkt er op dat er bedoeld wordt dat dit werkt voor de kinderen. Zoals ik het interpreteer is juist iets gebeurt in het 'omdenken' van degenen die straf gaven waardoor een situatie die eerder leidde tot straf anders aangepakt wordt. Het gedrag van de leerkrachten is 'omgedacht'. Het mooie effect is naar mijn mening dat kinderen meer regelmaat hebben, weten waar ze aan toe zijn, minder in negatief gedrag vervallen en daardoor beter gaan presteren en gedragen.